Παιδικοί σταθμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - OlaDeka

Παιδικοί σταθμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Άνοιξε σήμερα Σαββατο 8 Ιουνίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δέχεται τις αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων σε δηµοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθµούς και Κέντρα ∆ηµιουργικής Απασχόλησης (Κ∆ΑΠ).

Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Η πρόσκληση για το πρόγραµµα διάθεσης κουπονιών (vouchers) στους ενδιαφερόµενους γονείς αναµενόταν να δηµοσιευθεί από το Εθνικό Τυπογραφείο αργά χθες Παρασκευή.

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η µοριοδότηση των αιτήσεων, µέσω ελέγχου των δικαιολογητικών, έως τις 21 Ιουλίου.

Όπως είχαν αναφέρει και σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου οι αρµόδιοι, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, έχει εξασφαλιστεί για φέτος αυξηµένη χρηµατοδότηση 270 εκατ. ευρώ, µε συνδροµή και του ΕΣΠΑ, η οποία διατίθεται ευθύς εξαρχής προκειµένου να γνωρίζουν όλοι οι γονείς εγκαίρως πού θα φιλοξενηθούν τα παιδιά την επόµενη σχολική χρονιά.

Τα βήµατα για τους ενδιαφεροµένους

1) Από τη στιγµή που ανακοινώνεται ότι ανοίγει η πλατφόρµα, οι µητέρες των παιδιών (οι πατέρες είναι δικαιούχοι µόνον εάν έχουν λάβει δικαστικά την επιµέλεια ή είναι χήροι) καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης – ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr). Μέσα στην ίδια ιστοσελίδα θα υπάρχει αναρτηµένη και η πρόσκληση µε όλες τις σχετικές λεπτοµέρειες.

2) Οι ωφελούµενοι πρέπει να είναι εργαζόµενοι ή άνεργοι οι οποίοι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναµο έγγραφο. Από τις παραπάνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του ∆ηµοσίου, των ΝΠ∆∆, καθώς και υπάλληλοι µόνιµοι και αορίστου χρόνου σε δήµους και περιφέρειες.

3) Η εισαγωγή στην πλατφόρµα γίνεται µε τους κωδικούς του Taxis και στη συνέχεια ο δικαιούχος συµπληρώνει τα στοιχεία βάσει των οποίων γίνεται η αξιολόγηση και αφορούν το οικογενειακό εισόδηµα, την κατάσταση απασχόλησης και εργασιακής σχέσης, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση.

4) Για τον λόγο αυτό οι ενδιαφερόµενοι θα κληθούν να υποβάλουν σε έγχαρτη µορφή το εκκαθαριστικό σηµείωµα της δήλωσης εισοδήµατος του 2018, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (συνήθως ζητείται του τελευταίου εξαµήνου) και κάρτα ανεργίας ή κατάσταση ανανεώσεων της κάρτας ανεργίας.

5) Βάσει των παραπάνω δικαιολογητικών θα µοριοδοτηθούν οι αιτήσεις από επιτροπές της ΕΕΤΑΑ, θα εκδοθούν οι καταστάσεις των δικαιούχων και µετά θα έχουν δικαίωµα οι αιτούντες να υποβάλουν ενστάσεις. Στην πρόσκληση θα ορίζονται τα εισοδηµατικά όρια προκειµένου να είναι κάποιος δικαιούχος. Από τα όρια αυτά εξαιρούνται οι γονείς που είναι ανάπηροι και οι γονείς παιδιών µε αναπηρία. Παράλληλα µε την πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων θα δηµοσιοποιηθούν και οι δοµές (παιδικοί, βρεφονηπιακοί, Κ∆ΑΠ, Κ∆ΑΠ-ΜΕΑ) που συνεργάζονται µε την ΕΕΤΑΑ και θα δέχονται για φιλοξενία παιδιά προκειµένου οι γονείς να δηλώνουν τις προτιµήσεις τους.

Η ΕΕΤΑΑ θα καταβάλει µέσω του κάθε κουπονιού το σύνολο των ετήσιων δαπανών για τη φιλοξενία των παιδιών που είναι:

Βρέφη από 2 µηνών έως 2,5 ετών: 2.375 € χωρίς σίτιση και 2.945 € µε σίτιση.

Προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 1.805 € χωρίς σίτιση και 2.375 € µε σίτιση.

Προνήπια µε αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών: 5.000 €.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria