Ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου της Νέας Υόρκης επανεξετάζει την απαγόρευση της γούνας - OlaDeka

Ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου της Νέας Υόρκης επανεξετάζει την απαγόρευση της γούνας

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Νέας Υόρκης Corey Johnson επανεξετάζει την πρότασή του να απαγορεύσει τις πωλήσεις γούνας στην πόλη. Παρόλα αυτά δείτε τι λέει ο ίδιος στο ρεπορτάζ του CBS2 (μετάφραση oladeka.com):

«Ο Κόρεϊ Τζόνσον, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει ότι η απόφαση θα εκτελεστεί σε διάρκεια τριών χρόνων ώστε να υπάρξει χρόνος για επανεκπαίδευση των εργατών προς την μετακίνηση τους σε πιο ηθικά υλικά, καθώς υποστηρίζει πως οι εργάτες δεν ξέρουν μόνο από γούνα αλλά γενικά από ρούχα.

Σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα της γούνας αυτό παρουσιάζει τεράστιο πρόβλημα καθώς η αγορά εργασίας στον κόσμο του απλού ρουχισμού έχει στερέψει. Δεν υπάρχουν δουλειές που ένας εργάτης της γούνας μπορεί να μεταβεί. Υπάρχει επίσης διαμάχη όσον αφορά τον αριθμό επιχειρήσεων που θα έχαναν την δουλειά τους αν η απαγόρευση γούνας συμβεί. Σύμφωνα με ανάλυση ειδικών, περισσότερες από 150 μικρές επιχειρήσεις θα κλείσουν, 7500 άτομα θα χάσουν την δουλειά τους και θα υπάρξει έλλειμμα 850 εκατομμυρίων δολαρίων σε εισόδημα, νούμερα τα οποία ο Τζόνσον αρνείται να πιστέψει πως είναι τόσο υψηλά. Ο Τζόσεφ Μπορέλι λέει ότι είναι απλά μια κακή ιδέα, δεν θα έπρεπε απλά να ξυπνάμε μια μέρα και να αποφασίζουμε ότι τόσοι νεοϋορκέζοι πρέπει να χάσουν την δουλειά τους.

Ψήφισμα για την απαγόρευση δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα καθώς το ΔΣ λέει πως προέχει η διαχείριση του budget.»

CBS2

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria