ΕΛΜΕ Καστοριάς: Ζητούμε από γονείς, εκπαιδευτικούς, διεύθυνση να μη θέσουν υπό απειλή την ύπαρξη των σχολείων μας - OlaDeka

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Ζητούμε από γονείς, εκπαιδευτικούς, διεύθυνση να μη θέσουν υπό απειλή την ύπαρξη των σχολείων μας

Για τη χωροταξική κατανομή και τη λειτουργία των σχολείων

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όλο και συχνότερα, τόσο κατά την περίοδο των εγγραφών, όσο και κατά την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο, η άσκηση πίεσης από μέρους γονέων αλλά και η αναζήτηση κάθε μέσου, ώστε να ανατρέπεται η χωροταξική κατανομή των σχολείων.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η πρακτική αυτή υπονομεύει  τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, ανοίγει τον δρόμο για την ελεύθερη επιλογή, τη συρρίκνωση και κατηγοριοποίηση των σχολείων. Αυτό θα αποτελέσει «βούτυρο στο ψωμί» της εκάστοτε κυβέρνησης, με σκοπό να επιτευχθεί η περίφημη αυτονομία των σχολικών μονάδων· η λειτουργία τους  δηλαδή με κανόνες αγοράς και επιχειρηματικά κριτήρια, που θα οδηγήσει νομοτελειακά σε κατάργηση – συγχώνευση σχολείων.

Ζητούμε από όλους τους εμπλεκόμενους –Γονείς, Εκπαιδευτικούς, Διεύθυνση- να μην θέσουν υπό απειλή την ύπαρξη των σχολείων, που υπηρετούν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας σε κάθε περιοχή.

elme-ypografi

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria