Φως στο μυστήριο: Η κατάθεση-κλειδί για το χαµένο εκατοµµύριο του Φρουζή - OlaDeka

Φως στο μυστήριο: Η κατάθεση-κλειδί για το χαµένο εκατοµµύριο του Φρουζή

Μάρτυρας καταγγέλλει ότι άνθρωποι της νύχτας απείλησαν έναν από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου στο οποίο φέρεται να παρέδωσε τους σάκους ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis

Νέα στοιχεία για την υπόθεση-µυστήριο για το 1 εκατ. ευρώ που φέρεται να µετέφερε σε σάκους ο Κωνσταντίνος Φρουζής σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου και στη συνέχεια εκλάπη φέρνει στο φως της δηµοσιότητας το «Εθνος της Κυριακής».

Το περιστατικό έχει µπει στο µικροσκόπιο της ∆ικαιοσύνης, καθώς η κλοπή καταγγέλθηκε την ίδια περίοδο που ξέσπασε το σκάνδαλο της Novartis και η Εισαγγελία Εγκληµάτων ∆ιαφθοράς πραγµατοποιούσε «εφόδους» σε σπίτια στελεχών της εταιρείας. Σύµφωνα µε δικόγραφα, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της εφηµερίδας, η πλευρά Φρουζή υποστηρίζει ότι παρέδωσε προς φύλαξη σε εστιατόριο του Κολωνακίου, που ανήκε σε γνωστή επιχειρηµατική οικογένεια, τρεις σάκους που περιείχαν 1 εκατ. ευρώ, προκειµένου να φυλαχθεί εκεί για τέσσερις ηµέρες, όταν και θα επέστρεφαν από επαγγελµατικό ταξίδι στην Κύπρο.

«Έκαναν φτερά»

Σύµφωνα µε τους ισχυρισµούς της πλευράς Φρουζή, το ποσό των 900.000 ευρώ ανήκε στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis και τα υπόλοιπα στη συνεργάτιδά του. Τα χρήµατα που«έκαναν φτερά» στις 28 Ιανουαρίου του 2017 από το χρηµατοκιβώτιο της εταιρείας στο Κολωνάκι οδήγησαν την Αστυνοµία αυτεπαγγέλτως στο άνοιγµα δικογραφίας. Ωστόσο στις 2 Μαρτίου 2017 ο Κωνσταντίνος Φρουζής απέστειλε εξώδικο στην εταιρεία και στους νόµιµους εκπροσώπους της, καλώντας τους να διευκολύνουν το έργο των Αρχών.

Η απάντηση των τότε ιδιοκτητών της εταιρείας ήταν εκείνη που ξάφνιασε, όπως φαίνεται, τονΚωνσταντίνο Φρουζή, ο οποίος προχώρησε σε αγωγή συκοφαντικής δυσφήµησης σε βάρος των αντιδίκων του. Η εξώδικη απάντηση που του εστάλη γνωστοποιούσε στον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis τη µήνυση που είχαν υποβάλει στις 9 Μαρτίου 2017 οι τότε ιδιοκτήτες της εταιρείας σε βάρος του ίδιου και της εξαδέλφης τους, κατηγορώντας τον για εκβίαση και ηθική αυτουργία στην κλοπή που πραγµατοποιήθηκε στο κατάστηµα.

Πηγή από το περιβάλλον του κ. Φρουζή σχολιάζει στο «Εθνος της Κυριακής»: «Πρόκειται για µια ιδιωτική διαφορά. Ο ίδιος δεν έχει κληθεί από τη ∆ικαιοσύνη ακόµα, παρότι υπάρχει στο διαβιβαστικό η αγωγή. Σε κάθε περίπτωση τα χρήµατα αυτά έχουν νόµιµη προέλευση και µπορεί να τα δικαιολογήσει αν κληθεί από τις Αρχές». Στο ιστορικό της µήνυσης της πλευράς των επιχειρηµατιών τα περιστατικά διαφέρουν σε σηµαντικό βαθµό σε σχέση µε όσα περιγράφει στην αγωγή του ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Σύµφωνα µε όσα υποστηρίζουν οι τότε ιδιοκτήτες της εταιρείας, το πρωί της 24ης Ιανουαρίου 2017 η εξαδέλφη των επιχειρηµατιών φέρεται να εµφανίστηκε στα γραφεία της εταιρείας στο Κολωνάκι, ζητώντας να αφήσει προς φύλαξη έναν σάκο. «Απέδωσε, µάλιστα, τον χαρακτηρισµό για την εν λόγω τσάντα, “σηµαντική”, την οποία τη δεδοµένη στιγµή είχε εναποθέσει στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου της, σε “κάποιον χώρο στάθµευσης”» αναφέρουν στη µήνυσή τους.

Σύµφωνα µε τα δικόγραφα, τρεις ώρες µετά την εξαφάνιση των σάκων, ο ένας εκ των επιχειρηµατιών φέρεται να ενηµερώνει την εξαδέλφη του για το συµβάν, προκειµένου να ρωτήσει για το περιεχόµενο των τσαντών και να ενηµερώσει την Αστυνοµία. «Στη λογική αυτή ερώτηση η εξαδέλφη µας απάντησε πως µέσα στις τσάντες υπήρχαν “οι οικονοµίες τους!”. ∆ηλαδή συγκέντρωσε τις οικονοµίες της σε τρεις τσάντες και αποφάσισε να τις παραδώσει σε έναν εκ των εξαδέλφων της, προκειµένου να τις φυλάξει σε ένα κατάστηµα» αναφέρεται στη µήνυση των επιχειρηµατιών.

Ανησυχία και φόβος

Υπάλληλος της εταιρείας στην οποία ανήκε το γνωστό εστιατόριο, µε ένορκη κατάθεσή του στις 5 Μαρτίου 2018, υποστηρίζει ότι «άνθρωπος της νύχτας» επισκέφθηκε το κατάστηµα και απείλησε τον έναν εκ των ιδιοκτητών. «Στις 30 Ιουνίου εργαζόµουν στα γραφεία της εταιρείας, όταν η ταµίας από το ισόγειο µε ενηµέρωσε πως ένας κύριος θέλει να δει προσωπικά ένα συγκεκριµένο µέλος της επιχειρηµατικής οικογένειας» λέει στην κατάθεσή του. «(…) ∆ύο άγνωστα προς εµένα πρόσωπα, των οποίων η εξωτερική εικόνα µού προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, καθότι από άποψη σωµατικής διάπλασης και χαρακτηριστικών ήταν ασυνήθιστα σε σχέση µε τα άτοµα που επισκέπτονται καθηµερινά την επιχείρησή µας (…).

∆εδοµένου ότι από την πρώτη στιγµή µού δηµιουργήθηκε αίσθηµα ανησυχίας και φόβου από την όψη και µόνο των δύο ανδρών, παρακολουθούσα τι συνέβαινε µέσα από την τζαµαρία της αίθουσας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε µια σχετική ένταση και στο τέλος της συνάντησης ο κύριος που είχε ζητήσει να τον δει τον άκουσα να του λέει το εξής: “αν δεν κάνεις αυτό που σου είπα, θα έχεις πρόβληµα από εµένα”. Τα λόγια διατυπώθηκαν µε τόνο εκνευρισµένο και αποφασιστικό» καταλήγει ο µάρτυρας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria