Στις 7 Ιουλίου οι εκλογές – Το ανακοίνωσε ο Τζανακόπουλος (video) - OlaDeka

Στις 7 Ιουλίου οι εκλογές – Το ανακοίνωσε ο Τζανακόπουλος (video)

Στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εθνικές εκλογές όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, «η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων».

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, προσθέτοτνας ότι «προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε το μήνυμα που μας έστειλε».

Ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η διάλυση της Βουλής θα γίνει «στη βάση της μη διαταραχής της δημοσιονομικής πορείας της χώρας από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο», ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση, παρά μόνο οι παραδοσιακές αλλαγές στους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

«Ένα 24% των πολιτών θεώρησε ότι άξιζε να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Δ. Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντάς το ως τη «βασική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ενωμένος τη μάχη των εθνικών εκλογών»

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια συνθήκη και ενωμένος θα δώσει τη μάχη των εθνικών εκλογών. Έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε την πολιτική κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την ευρωκάλπη».

Αναφορικά με το τι οδήγησε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο ίδιος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν έχει προλάβει να παράξει θετικά αποτελέσματα για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, προσθέτοντας ότι «οι καλοί δείκτες της οικονομίας δεν πρόλαβαν να επηρεάσουν τις ζωές των ανθρώπων».

«Ένας από τους κύριους λόγους του αποτελέσματος των ευρωεκλογών ήταν η μνημονιακή συνθήκη που αναγκαστήκαμε να διαχειριστούμε», σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Τέλος, αναφορικά με το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει νόημα να αποδίδονται προσωπικές ευθύνες. Στις νίκες οι γονείς είναι πολλοί στις ήττες λίγοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διευκρινιστική ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, διευκρινίζει ότι «στη συνέντευξή του στον Alpha ανέφερε εκ παραδρομής ότι με την προκήρυξη εθνικών εκλογών απαιτείται η αλλαγή του υπουργού Εσωτερικών και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ προβλέπεται η αλλαγή μόνο του υπουργού Εσωτερικών«.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria