Πώς μπορείτε να θεραπεύσετε την πρόωρη εκσπερμάτιση - OlaDeka

Πώς μπορείτε να θεραπεύσετε την πρόωρη εκσπερμάτιση

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνδρες όλων των ηλικιών, και περισσότερο οι νεαρές ηλικίες αυτών. Η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι αποτελεί νευροβιολογικό πρόβλημα το οποίο σχετίζεται με τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στην περιοχή του κεντρικού νευρικού συστήματος που ρυθμίζει την εκσπερμάτιση (εγκέφαλος και νωτιαίος μυελός). Αποτελεί βέβαια μία δυσάρεστη κατάσταση, καθώς ο άνδρας δεν αντλεί απόλαυση από τη σεξουαλική επαφή, αφού κατόπιν της διείσδυσης, η εκσπερμάτιση γίνεται μετά από 1-2 λεπτά.

Εφόσον έχετε αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας, καθώς ο αντίκτυπος για εσάς είναι πολύ σοβαρός. Ο εξειδικευμένος γιατρός ο οποίος είναι εξοικειωμένος με τα ζητήματα αυτά, οπωσδήποτε θα σας κάνει να νιώσετε άνετα και θα σας ρωτήσει το ιστορικό της πάθησής σας αυτής. Πολύ σημαντικές ερωτήσεις είναι το πότε άρχισε το πρόβλημα αυτό, πώς άρχισε, εάν υπήρξε σε όλες τις σχέσεις σας, ποιος είναι ο χρόνος έως την εκσπερμάτιση, καθώς και πόσο έχει επηρεάσει αυτό τη ζωή σας καθώς και της συντρόφου σας. Παράλληλα, είναι σημαντικό να τον ενημερώσετε για το γενικότερο ιατρικό ιστορικό σας και για τυχόν παθήσεις σας ή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε.

Είτε τα αίτια τα οποία συμβαίνει αυτό είναι ψυχολογικά είτε οργανικά, υπάρχουν πλέον πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη θεραπεία του. Μία αρκετά αποτελεσματική θεραπεία είναι με τη χορήγηση αναστολέων επαναπρόσληψης της σεροτονίνης, που έχει τη μορφή χαπιού, δρα στα εγκεφαλικά και νωτιαία κέντρα και επιβραδύνει την εκσπερμάτιση. Επίσης, μία ακόμη θεραπεία είναι με τη λήψη δαποξετίνης, η οποία είναι ουσία που δρα μέσα σε μία ώρα. Η ουσία αυτή έχει την ιδιότητα να επιβραδύνει 3 έως 4 φορές το χρόνο έως την εκσπερμάτιση, παράλληλα με τη βελτίωση του ελέγχου κατά τη σεξουαλική επαφή. Σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή, μπορείτε να ακολουθήσετε και ψυχοσεξουαλικές θεραπείες. Υπάρχουν ειδικές θεραπείες και ασκήσεις που γίνονται με την καθοδήγηση σεξολόγου και ο στόχος τους είναι να εκπαιδεύσουν τους άνδρες ώστε να αναγνωρίσουν τις ενδείξεις της πρόωρης εκσπερμάτισης και να τους βοηθήσουν να τις ελέγξουν. Οι δύο πιο συνηθισμένες τεχνικές είναι αυτή της πίεσης της βαλάνου, και η τεχνική διακοπής – έναρξης.

Ακόμα, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι υπάρχουν κάποιες τεχνικές αυτοβοήθειας που μπορείτε να ακολουθήσετε, όπως η χρήση διπλού προφυλακτικού ή προφυλακτικού που επιβραδύνει την εκσπερμάτιση μέσω αναισθητικής ουσίας. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι συγκεκριμένες τεχνικές θα σας βοηθήσουν βραχυπρόθεσμα, όμως στην πορεία θα επιδεινώσουν το πρόβλημά σας, αντί να το εξαλείψουν.

Ο στόχος μέσα από τη θεραπεία είναι αναμφισβήτητα ο έλεγχος της εκσπερμάτισης από τον άνδρα, και όχι απλά η αύξηση του χρόνου έως την εκσπερμάτιση. Στη δεύτερη περίπτωση σίγουρα θα υπάρξει υποτροπή, ενώ το ζητούμενο είναι η επίτευξη μίας καλύτερης σεξουαλικής ζωής για τον άνδρα αλλά και για τη σύντροφό του.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria