Πόρισμα ΚΕΕΛΠΝΟ - Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Άργους Ορεστικού - OlaDeka

Πόρισμα ΚΕΕΛΠΝΟ – Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Άργους Ορεστικού

Άλλη μια φορά που τα μαθαίνουμε από τις εφημερίδες.

Το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, για τα εκατοντάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας τον περασμένο Ιανουάριο στο Άργος Ορεστικό, κοινοποιήθηκε στα μέσα Μαρτίου στους εμπλεκόμενους φορείς, όμως η διοίκηση του δήμου δεν θεώρησε πώς οφείλει να ενημερώσει την τοπική κοινωνία.

Λαλίστατοι και με πάθος για επιστημολογικές αναφορές επί παντός επιστητού, έχουν για δύο μήνες στα χέρια τους την άποψη των ειδικών όμως μάλλον δεν ήταν αρκετά επιστημονικά αυτά που γράφει το πόρισμα και δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε.

Στην ουσία των συμπερασμάτων γίνεται φανερό πως η προέλευση της γαστρεντερίτιδας ήταν το νερό του δικτύου ύδρευσης, παρόλο που δεν ήταν δυνατόν να στοιχειοθετηθεί από τις μικροβιολογικές αναλύσεις, κάτι που προφανώς οφείλεται στους χειρισμούς του Δήμου, την πρώτη μέρα του ξεσπάσματος των κρουσμάτων.

Βέβαια αυτό το συμπέρασμα δεν θα είχε μεγάλη αξία εάν ορισμένοι δεν επέμεναν πώς το νερό του δικτύου ήταν ασφαλές και συνιστούσαν τη μη χρήση το πρώτο εικοσιτετράωρο, αντί να διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το αντίθετο.

Το πλέον παράδοξο είναι πως εμφανίζονταν τόσο σίγουροι για το νερό ύδρευσης. Κάτι τέτοιο θα ήταν λογικό εάν γνώριζαν την πραγματική αιτία της μόλυνσης και ήταν σίγουροι πως με το άδειασμα των δεξαμενών και του δικτύου θα υποκαθιστούσαν το πρόβλημα, όπως τελικά και έγινε.

Όμως αυτοί οι χειρισμοί όχι μόνο δεν έδωσαν τη δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες να βρουν την πηγή της μόλυνσης, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που έκανε ο Δήμος, παραδόξως δεν έδειξαν τους μικροοργανισμούς που ανιχνεύθηκαν στα δείγματα από τους ασθενείς στο νοσοκομείο.

Προφανώς η διοίκηση χρήζοντας -στην ανακοίνωσή της- τους υπαλλήλους του δήμου σε “εξειδικευμένο συνεργείο” αλλά και ο “ενδελεχής μακροσκοπικός έλεγχος” που έγινε, θεώρησε πως ήταν αρκετά για να πείσει όλους όσους αρρώστησαν και ταλαιπωρήθηκαν πώς την επόμενη φορά όλα θα πάνε καλά.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Άργους Ορεστικού

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria