Δρ. Μιχαήλ Μπινιάκος - Υπ. Περιφ. Σύμβουλος με τον Γ. Κασαπίδη - OlaDeka

Δρ. Μιχαήλ Μπινιάκος – Υπ. Περιφ. Σύμβουλος με τον Γ. Κασαπίδη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μιχάλης Μπινιάκος γεννήθηκε στην Καστοριά το 1975. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με ειδίκευση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και τον Χωρικό Σχεδιασμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από το Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne, ενώ αναγορεύτηκε Διδάκτορας Οικονομικής Γεωγραφίας (PhD) στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Με την αποφοίτηση του από την Ε.Σ.Δ.Δ. τοποθετήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, στη Διεύθυνση Οικονομικών των Ο.Τ.Α. (έως το 2011). Στη συνέχεια εργάστηκε στο οικονομικό-λογιστικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και έκτοτε εργάζεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα αδειών διαμονής.

Ο συνδυασμός των ακαδημαϊκών γνώσεων και των ανησυχιών του για τα τεκταινόμενα στην Καστοριά, τον οδήγησε στην υποψηφιότητα του στο Δήμο Καστοριάς. Με την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος διετέλεσε, για δύο χρόνια, αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπου κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς τα ανοιχτά έργα του Ε.Σ.Π.Α. 2007-13 και να εντάξει μεγάλες παρεμβάσεις στην νέα περίοδο 2014-2020, με σημαία το Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Ε.Σ.Σ.Β.Α.Α.) για την Καστοριά.

Αποτελεί ενεργό μέλος σε διάφορους συλλόγους και φορείς με κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μανιακών και του αθλητικού συλλόγου Π.Α.Σ. Λεύκης, καθώς και πιστοποιημένος προπονητής ποδοσφαίρου της UEFA C. Το 2016 ίδρυσε το εργαστήρι λαογραφίας και παραδοσιακού χορού «ΟΡΜΟΣ Καστοριάς» και, εκτός από χοροδιδάσκαλος σε πολλούς συλλόγους, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής παραδοσιακού χορού στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής/Δ.Π.Θ.

biniakos-h

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria