«Η αλήθεια είναι ότι μας ξεζούμισες Θόδωρε!» - OlaDeka

«Η αλήθεια είναι ότι μας ξεζούμισες Θόδωρε!»

ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη το Σάββατο 18 Μαΐου:

«Ο Θόδωρος με είχε βάλει σε δύσκολες σκοτούρες. Και ήταν ο εφιάλτης μου…διότι εκεί που δεν τον περίμενα, ξαφνικά μπούκαρε στο Μαξίμου και μου λεγε δεν φεύγω αν δεν προχωρήσεις αυτό, δεν φεύγω αν δεν προχωρήσεις το άλλο. Νομίζω ότι γίναν σημαντικά πράγματα για την περιφέρεια σας. Θέλω να αναφερθώ λίγο σε αυτά.

Κατ αρχάς στην ΠΔΜ τα νέα έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ την περίοδο 2015 – 2019 ήταν τριπλάσιας αξίας από αυτά που εντάχθηκαν την προηγούμενη περίοδο 2010 – 2014.

172 εκ. ήταν το 2010 – 2014,  350 εκ. το 2015 – 2019.

Για τα έργα του ΠΔΕ; Εκεί να δείτε:

20 εκ. το 2010 – 2014, 178 εκ. το 2015 – 2019. (9 φορές πάνω στην τετραετία του Θόδωρου Καρυπίδη και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η αλήθεια είναι ότι μας ξεζούμισες Θόδωρε!»

Σημαντικό έργο για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ήταν η ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου. Διανομαρχιακό έργο αυτό.

Άλλα έργα:

Υδραγωγείο Γρεβενών,

Ύδρευση της Δεσκάτης

Κατασκευή του τμήματος Παναγιά – Γρεβενά της Εγνατίας Οδού.

Κλειστό κολυμβητήριο Γρεβενών.

Εκκίνηση χρηματοδότησης για το κλειστό κολυμβητήριο Άργους Ορεστικού. 

Ύδρευση της πόλης της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού.

Η διευθέτηση της κοίτης του Αλιάκμονα.

Ανάπτυξη της Πανεπιστημιούπολης με 30 εκ ευρώ.

Ανέγερση νέου κέντρου Υγείας στην Σιάτιστα.

Την ύδρευση στον Κρόκο και την Άνω Κώμη.

Αναβάθμιση του ΕΚΕΤΑ.

Κτίριο της νέας βιβλιοθήκης στην Κοζάνη.

Αναπλάσεις οδών στην Πτολεμαΐδα.

Επεκτάσεις στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

Βελτιώσεις οδικού άξονα Κήπου – Καισάρειας.

Παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου «Μακεδονομάχων» και των κτιρίων μέσα σε αυτό καθώς και 19,5 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου Ψυχογιού στο Δήμο Κοζάνης βάσει πρωτοκόλλου συνεργασίας υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και Δήμου Κοζάνης που ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας.

Την αναβάθμιση της ύδρευσης στο Αμύνταιο και στα χωριά της περιοχής.

Κτίριο της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου.

Βελτιώσεις στο αποστραγγιστικό δίκτυο.

Έργα οδοστρώματος στο χιονοδρομικό Πισοδερίου.

Εξαγωγή του Κρόκου στην Κινέζικη αγορά

Εμβληματική δράση της κυβέρνησης στη Δυτική Μακεδονία, χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός την «θεαματική» αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας μετά και από τις συνέργειες με το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας. Γίνεται ένα Πανεπιστήμιο που από 6 τμήματα και 4 σχολές γίνεται με τον νέο νόμο… αλλάζει «πίστα» και μετατρέπεται σε πανεπιστήμιο 28 τμημάτων, 7 σχολών με πολύ ισχυρή παρουσία σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επίσης: Δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στις μάχες που δώσαμε για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, διότι αποτρέψαμε τα σχέδια της βίαιης ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, αποτρέψαμε τα σχέδια για τη μικρή ΔΕΗ, αποτρέψαμε τα σχέδια πώλησης του 17% της ΔΕΗ (λίγο πριν συναντήθηκα με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση).

«Είναι πολύ σημαντικό ότι το καινούργιο εργοστάσιο το Πτολεμαΐδα 5 θα συνδεθεί με την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας και έτσι η θέρμανση της Πτολεμαΐδας διασφαλίζεται για πολλά ακόμη χρόνια καθότι γνωρίζω καλά αυτό που λέτε συχνά εδώ στην Δυτική Μακεδονία ότι στην περιοχή σας έχει 11 μήνες το χρόνο Χειμώνα και ένα μήνα που δεν κάνει κρύο.»

«Και να πω ότι είναι σημαντική η μείωση στον ΦΠΑ στην ενέργεια από τη Δευτέρα 20 Μαΐου ξεκινά από το 13% στο 6% αφορά και την τηλεθέρμανση και γενικά όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.»

«Και να μην ξεχάσω βέβαια ότι μία από τις αξέχαστες στιγμές που δεν έφευγε απ΄ το γραφείο μου ο Περιφερειάρχης σας αν δεν του δώσω έγκριση, ήταν τότε που προχωρήσαμε στο ειδικό τιμολόγιο.

Και να δώσω τη δέσμευση ότι θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα σε βήματα γοργά ώστε αυτό το μέτρο να αγκαλιάσει και τις επιχειρήσεις!» 

TSIPRAS-KARYPIDIS

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria