«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» - ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΑΜΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - OlaDeka

«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» – ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΑΜΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δήλωση υποψηφιότητας, όνομα, λογότυπο και υποψήφιοι

Αγαπητές Συνδημότισσες – Αγαπητοί Συνδημότες,

Με την παρούσα ανακοίνωση θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος για το αξίωμα του Δημάρχου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα λάβουν χώρα τον Μάιο του 2019, ως επικεφαλής του συνδυασμού «τελευταία ευκαιρία».

Ο Δήμος Καστοριάς καλείται να αντιμετωπίσει σύνθετα προβλήματα και να προσφέρει λύσεις ανάπτυξης, βελτίωσης της καθημερινότητας και στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε μία περίοδο όπου η χώρα διανύει τον ένατο χρόνο μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αλλά και μιας κρίσης αξιών. Είναι ακριβώς αυτή η κρίση αξιών η οποία σε συνδυασμό με τις αντικειμενικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, έχει στερήσει από τους Καστοριανούς την αισιοδοξία, την πίστη ότι η ιδιαίτερη πατρίδα τους μπορεί να κρατήσει εδώ τα παιδιά της προσφέροντας δυνατότητες εξέλιξης.

Ως γονέας δύο παιδιών που επιθυμούν ένα μέλλον φωτεινό στον τόπο τους, ως εκπαιδευτικός που αφουγκράζεται καθημερινά την ανησυχία και την αγωνία της Καστοριανής οικογένειας, αναλαμβάνω επικεφαλής μιας ομάδας πολιτών οι οποίοι αισθάνονται ότι η αποχή από τα κοινά δεν μπορεί πλέον να είναι επιλογή. Αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, η συμμετοχή είναι μονόδρομος. Στον συνδυασμό μας, πιστεύουμε ότι η συμμετοχή αυτή δεν ταυτίζεται αποκλειστικά με την αιρετή εκπροσώπηση αλλά είναι ευρύτερη και ξεκινά από την προσωπική στάση της καθεμίας και του καθένα από εμάς απέναντι στα θέματα του Δήμου.

Για εμάς, προϋπόθεση της επιτυχίας είναι η αξιοποίηση του συνολικού δυναμικού του ανθρώπινου κεφαλαίου της περιοχής μας. Δεν έχουμε μαγικά ραβδιά και δεν πιστεύουμε σε αυτά. Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ενεργούς πολίτες, από προσωπικότητες που στην καθημερινή τους πρακτική δεν περιμένουν έτοιμες λύσεις αλλά τις σχεδιάζουν και τις υλοποιούν συνεργαζόμενοι.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε το Σχέδιό μας για τον Δήμο Καστοριάς. Ζητούμε τη στήριξή σας προκειμένου να μας δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουμε με μεράκι, πίστη και μεθοδικότητα για τον τόπο που αγαπάμε.

e-mail: [email protected] facebook: https://www.facebook.com/teleftaiaefkairia/ Ιστοσελίδα: https://teleftaiaefkairia.wixsite.com/kastoria

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ. ΤΑΜΗΛΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Screen-Shot-2019-04-11-at-21.19.06

Γεννήθηκα στη Φλώρινα το 1971 και ζω στην Καστοριά από το 1974. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Η/Υ (Θεσ/νικη) και κάτοχος παιδαγωγικού πτυχίου (βαθμός κτήσης: 8,7). Έχω μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με τίτλο «Εκπαίδευση Ενηλίκων» (βαθμός κτήσης: 8,64) και από το Διιδρυματικό Πρόγραμμα (τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Καστοριάς – τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς) με την ειδίκευση «Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου και Ασφάλεια Συστημάτων» (Βαθμός κτήσης: 9,8). Σύντομα θα ξεκινήσω τη διδακτορική μου διατριβή με θέμα τη δημιουργία «Έξυπνων» Εφαρμογών και την Επαυξημένη Πραγματικότητα. Κατέχω πτυχίο Αγγλικών. Ασκώ το λειτούργημα του εκπαιδευτικού από τη θέση του Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ Καστοριάς. Έχω εργασθεί ως εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Καστοριάς (2002- 2009,2017-2018) και ως επιμορφωτής σε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας. Έχω παρουσία σε ελληνικά αλλά και διεθνή συνέδρια με στόχευση στην έρευνα και την καινοτομία. Είμαι συντονιστής σε αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν ως στόχο τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών που συνδυάζουν το γνωστικό αντικείμενο με το κοινωνικό όφελος.

Γκίτσος Γ. Θεόδωρος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικών Η/Υ

gitsios

Είμαι πτυχιούχος Μηχανικός του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιούμαι στον τομέα του Web Development και συμβουλεύω

επιχειρήσεις, τεχνολογικές παραγωγικότητά τους.

πώς να αξιοποιήσουν σύγχρονες μεθόδους, ώστε να αυξήσουν την

Έχω δημοσιεύσει πλήθος εκπαιδευτικών διαδικτυακών σεμιναρίων, ενώ έχω να επιδείξω πλούσιο εθελοντικό έργο στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Αρθρογραφώ στο bizman.gr καθώς και στο προσωπικό μου blog theodorosgkitsos.com

Αγαπώ την Καστοριά, την πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα και επιθυμώ την πρόοδό της σε όλους τους τομείς. Θα διαθέσω τις ακαδημαϊκές μου γνώσεις, τις επαγγελματικές μου εμπειρίες και τον προσωπικό μου χρόνο για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

Δέσπας Π. Ηλίας – Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων

despas

Γεννήθηκα το 1970 στην Καστοριά, όπου και κατοικώ μέχρι σήμερα. Είμαι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων και διαχειριστής ιστοσελίδων και εφαρμογών.

Ζούμε σε μια εποχή καταιγιστικών αλλαγών! Οφείλουμε να δώσουμε δυναμικό παρόν ως πολίτες με άποψη, αποφασιστικότητα και όραμα που προηγούνται των καταστάσεων και όχι πια να μένουμε απλοί θεατές που άβουλα τις ακολουθούν …

Μακρίδου Δήμητρα – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

makridou

Αποφοίτησα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Κοζάνης και παρακολουθώ μαθήματα στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εργαστεί ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός σε διάφορα έργα τα τελευταία 8 έτη.

Παράλληλα, ασχολούμαι ως προπονήτρια του Συλλόγου Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς στο τμήμα της αναρρίχησης συνδυάζοντας την αγάπη μου για τα παιδιά, τη φύση και τον αθλητισμό.

Θεωρώ ότι ο νομός μας μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να γίνει ένας αγαπημένος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Χρειάζεται νέους ανθρώπους, νέο όραμα και νέα ώθηση.

Παπαβασιλείου Κρίστη
Ιδιοκτήτρια Καταστήματος Ένδυσης – Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στην Ιστιοπλοΐα. Υπήρξα αθλήτρια του θαλάσσιου σκι με πανελλήνιες διακρίσεις.

Είμαι κάτοχος πτυχίου βοηθού Οδοντοτεχνίτη του τομέα Υγείας- Πρόνοιας- Ευεξίας του ΕΠΑΛ Καστοριάς.

Παπαβασιλείου Κρίστη – Ιδιοκτήτρια Καταστήματος Ένδυσης – Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής

papavasileiou

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στην Ιστιοπλοΐα. Υπήρξα αθλήτρια του θαλάσσιου σκι με πανελλήνιες διακρίσεις.

Είμαι κάτοχος πτυχίου βοηθού Οδοντοτεχνίτη του τομέα Υγείας- Πρόνοιας- Ευεξίας του ΕΠΑΛ Καστοριάς.

Παύλου Κωνσταντίνος – (Αργυράκης) Έμπορος τουριστικών ειδών

argyrakis

Γεννήθηκα το 1970 στην Καστοριά οπού και κατοικώ μέχρι σήμερα. Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών 12 και 10 ετών.

Δραστηριοποιούμαι στο χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων τα τελευταία 30 χρόνια σε Αθήνα, Κρήτη και Καστοριά.

Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Έχω υπάρξει πρόεδρος και μέλος πολλών αθλητικών σωματείων.

Αγαπώ υπερβολικά την όμορφη πόλη μας και όνειρό μου είναι να βοηθήσουμε όλοι ώστε να γίνει πόλος έλξης εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πυλοστόμου Αικατερίνη – Ειδικός Εμπορικών Επιχειρήσεων

pylostomou

Είμαι ειδικός εμπορικών επιχειρήσεων. Κατέχω το δίπλωμα της ειδικότητας μου από το ΙΕΚ Καστοριάς.

Επί σειρά ετών εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα σε γουνοποιητικές επιχειρήσεις ως υπάλληλος γραφείου στον τομέα των εξαγωγών, μισθοδοσίας και επικοινωνίας.

Ευελπιστώ, μέσα από συλλογική, ομαδική προσπάθεια και σωστή δουλειά να ανατραπεί η τωρινή εικόνα τη πόλης μας και να γίνει ο τόπος καλύτερος.

Σερεμετίδης Αντώνιος – Γεωπόνος- Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Γ.Π.Α.) και κάτοχος διπλώματος Οινολόγου(Γ.Π.Α.) όπου Γ.Π.Α. το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

seremetidis

Γεννήθηκα το 1971 και μεγάλωσα στην Καστοριά. Είμαι διπλωματούχος Γεωπόνος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και κάτοχος διπλώματοςΟινολόγου από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχω ολοκληρώσει εξάμηνη επιμόρφωση στο Γεωπονικό Πανεπιστημίο Αθηνών στις Ευρωπαϊκές Αναπτυξιακές Πολιτικές (Έδρας Jean Monnet), και στην διοίκηση και τον έλεγχο ολικής ποιότητας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Έχω εργαστεί από το 1998 έως 2000 στην βιομηχανία επεξεργασίας ελιάς και τουρσιών AGROMET S.A. στα Γιαννιτσά ως υπεύθυνος παραγωγής, και από το 2000 έως 2008 στην βιομηχανία γάλακτος της Ένωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Καστοριάς ως υπεύθυνος χημείου.

Από το 2009 είμαι υπάλληλος στη Δ.Α.Ο.Κ. της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στο τμήμα ποιοτικού και φυτουγειονομικού ελέγχου.

Σταυρόπουλος Κώστας – Eμποροβιοτέχνης

stavropoulos

Γεννήθηκα το 1981 στην Καστοριά.
Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην οικογενειακή εμποροβιοτεχνική επιχείρηση (texhouse) στο Μανιάκοι.

Είμαι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος στον σύλλογο πετοσφαίρισης και πετοσφαίρισης στην άμμο Καστοριάς (Σ.Π.Π.Α.Κ).

Επίσης φοιτώ στο Ε.Α.Π στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Φωτιάδου Ι. Κυριακή – Μηχανικός Γεωτεχνολογίας & Περιβάλλοντος

fotiadou

Γεννήθηκα το 1982 στην Πεντάβρυσο Καστοριάς.
Είμαι πτυχιούχος Μηχανικός Γεωτεχνολογίας & Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος “Διαχείρισης Αποβλήτων” του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχω εκπονήσει την πτυχιακή μου εργασία στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με θέμα “Περιβαλλοντικό Δίκαιο” και έχω εργαστεί ως μηχανικός δέκα συναπτά έτη σε κατασκευαστικές εταιρίες εκ των οποίων τα δυο τελευταία ως υπεύθυνη διαχείρισης αποβλήτων.

Έχω συμμετάσχει ερασιτεχνικά σε θεατρικές παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, στους “Άστεγους” και στη “Μύηση”.

Σήμερα είμαι μητέρα δυο παιδιών με όραμα ένα καλύτερο μέλλον γι αυτά αλλά και για όλα τα παιδιά αυτού του τόπου.

 

Χατζηφωτιάδης Κώστας – Δάσκαλος

xatzifotiadis

Είμαι δάσκαλος εδώ και 26 χρόνια και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ιστορία και την τοπική Ιστορία από το Παν. Δυτ. Μακεδονίας.

Έχω υπηρετήσει το δημόσιο σχολείο στην πόλη της Καστοριάς και στα χωριά του νομού Δισπηλιό, Οινόη, Τοιχιό και Διποταμία .

Διετέλεσα για πέντε θητείες μέλος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς (υπήρξα πρόεδρος, αντιπρόεδρος και μέλος του συλλόγου)

Μέλος της Κίνησης Πολιτών Καστοριάς που συγκέντρωσε 14000 υπογραφές συμπολιτών μας για την μείωση της τιμής του πετρελαίου στις ακριτικές περιοχές όπως ο νομός μας.(σχετική αρθρογραφία στο https://chatzifoko.blogspot.com/). Μέλος της θεατρικής ομάδας δάσκαλων. Χόμπι η ποδηλασία και το μπάσκετ.

Όραμα μια Καστοριά του πολιτισμού και της παιδείας, της ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολίτη.

teleftaia-efkairia

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ / ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Βάκκα Ελένη

Η Ελένη Βάκκα είναι γεννημένη το 1970 στα Ιωάννινα και έχει πτυχίο Δασολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα πτυχιακής διατριβής: «Πραγματεία Δημοσίων Σχέσεων». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Πόλεων και Κτιρίων του ΕΑΠ με θέμα μεταπτυχιακής διατριβής: «Διερεύνηση δυνατοτήτων αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Περιφέρεια Ηπείρου». Πρόσφατα ξεκίνησε τη διδακτορική της διατριβή στο τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει στο ενεργητικό της πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων που αφορούν στο αντικείμενό της καθώς και δημοσιεύσεων σε έγκριτα περιοδικά και συνέδρια. Στα πλαίσια της επαγγελματικής της εμπειρίας σαν μόνιμη υπάλληλος έχει συνεργαστεί με το δήμο Νεστορίου (1999-2003), τη Δ/νση Δασών Θεσπρωτίας (2003-2004), το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης (2004-2005), τη Δ/νση Δασών Άρτας (2005-2008), το Δασαρχείο Ιωαννίνων (2008-2011) και τέλος με τη Δ/νση Δασών Ιωαννίνων (2011-σήμερα) σε θέση προϊσταμένης. Με πολλές συμμετοχές σε συμβούλια και επιτροπές διαθέτει την κρίση και τη θέληση να βοηθήσει στην αναβάθμιση της πόλης της Καστοριά

Βασιλείου Αναστάσιος

Ο Αναστάσιος Βασιλείου σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών στο τμήμα Γεωλογίας και στη Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών στο τμήμα Γεωπονίας. Έχει εργασθεί σε προγράμματα Γεωργικών Προειδοποιήσεων που εποπτεύονταν από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, σε Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου ως εξωτερικός συνεργάτης της Αναπτυξιακής Καστοριάς Α.Ε. καθώς και ως υπεύθυνος Γεωπόνος στον ποιοτικό έλεγχο μήλων στη ΓΕΟΚ Α.Ε. Τα τελευταία 15 χρόνια ασκεί το λειτούργημα του Εκπαιδευτικού στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και από το 2006 ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Γρηγορίου Μαγδαληνή

Η Μαγδαληνή Γρηγορίου είναι κάτοχος πτυχίου Βιολογίας (Α.Π.Θ.), μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Ανθρώπινη Εξέλιξη και Συμπεριφορά (University College London) και ολοκληρώνει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας (εκκρεμεί η παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας). Είναι εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και από το 1999 αποσπάται και υπηρετεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, ως μέλος της παιδαγωγικής του ομάδας έως το 2011, ως Αναπληρώτρια Υπεύθυνη έως τον Οκτώβριο του 2018 και σήμερα ως Υπεύθυνη της λειτουργίας του. Στις κύριες αρμοδιότητες της θέσης της συγκαταλέγονται ο σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης/εκπαίδευσης για την αειφορία για μαθητές Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης, η δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την υποστήριξη σχολικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η διοργάνωση και υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης και δράσεων δια βίου μάθησης Έχει συμμετάσχει: α) στην επιτροπή εκπόνησης εκπαιδευτικού υλικού στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Ανοικτών Περιβαλλοντικών Τάξεων «Καλλιστώ» της Κατηγορίας Πράξεων 2.6.1ιβ της Ενέργειας 2.6.1 του Μέτρου 2.6 του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ. (θεματική ενότητα: «Περιοχές με ιδιαίτερη βιοποικιλότητα – Χλωρίδα – Πανίδα», 2008), β) ως συνεργάτης εκπαιδευτικός στο έργο «Προδιαγραφές Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, Ανάπτυξη και Λειτουργία Ψηφιακής Βάσης Γνώσης, Ψηφιακή Διαμόρφωση και Τεχνικός Μετασχολιασμός Εκπαιδευτικού Υλικού, Υποδομή και Υποδειγματικές Διδασκαλίες και Αξιοποίηση Συμμετοχικού Ιστού» – «Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο

Μαθησιακών Αντικειμένων», το οποίο είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υ.ΠΑΙ.Θ. (2011-2015) και γ) με προφορικές ανακοινώσεις σε περισσότερα από 15 επιστημονικά συνέδρια. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν τις σύγχρονες κατευθύνσεις της εκπαιδευτικής πολιτικής για το περιβάλλον και την αειφορία, τον σχεδιασμό και ανάπτυξη αντίστοιχων προγραμμάτων και εκπαιδευτικού υλικού, τον θεσμό των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Ζέρβας Αθανάσιος

Ο Αθανάσιος Ζέρβας είναι Διπλωματούχος Τηλεπικοινωνιακός Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών του ΑΠΘ. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική- Συστήματα Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ έχει σπουδάσει και Επαγγελματική Δημοσιογραφία. Εργάστηκε 2,5 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός με αντικείμενο την Εκπόνηση τεχνικών μελετών, την Παροχή συμβουλών σε θέματα Πληροφορικής (hardware & software), την Προετοιμασία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την Παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης – κατάρτισης σε στελέχη του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Στη συνέχεια, 3 χρόνια ως εκπαιδευτικός Πληροφορικής και Ηλεκτρολογίας στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και 12 χρόνια ως Τεχνικός Σύμβουλος Πληροφορικής στη ΔΔΕ Γρεβενών. Παράλληλα δίδαξε 14 έτη στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (όπου εργάζεται και σήμερα) σειρά μαθημάτων Πληροφορικής και επέβλεψε πάνω από 40 πτυχιακές εργασίες, καθώς και σε ΙΕΚ και ΚΕΚ. Έχει υλοποιήσει πάνω από 100 ιστοσελίδες και έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει δίκτυα υπολογιστών, ασύρματα, ενσύρματα και υβριδικά. Δημοσιογραφεί στην Ηλεκτρονική Διαδικτυακή Πύλη http://www.e-Grevena.com της οποίας υπήρξε ιδρυτής. Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.

Θεμελής Θεόδωρος

O Θεόδωρος Θεμελής είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Συστήματα Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το 2001, μετά από εξετάσεις που διενεργήθηκαν από το ΑΣΕΠ. Αυτήν την στιγμή υπηρετεί ως υπεύθυνος πληροφορικής και νέων τεχνολογιών στην Δ.Δ.Ε. Καστοριάς. Τέλος, διδάσκει στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, ως εργαστηριακός συνεργάτης, τα τελευταία 16 χρόνια.

Κλεφτοδήμος Αλέξανδρος

Ο Αλέξανδρος Κλεφτοδήμος κατέχει θέση Λέκτορα με εξειδίκευση τα Πολυμέσα στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, από τον Ιούνιο του 2010 έως σήμερα. Έχει πτυχίο μαθηματικού από το πανεπιστήμιο του Aberdeen της Σκωτίας, μεταπτυχιακό δίπλωμα στην πληροφορική από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στο Aberystwyth (όπου φοίτησε με υποτροφία ESF από την Ευρωπαϊκή Ένωση), και Διδακτορικό δίπλωμα από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πριν από τον διορισμό του στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ο κ. Κλεφτοδήμος εργάστηκε ως προγραμματιστής και υπεύθυνος έργων σε εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, την Μετρόπολις Πληροφορική με έδρα την Θεσσαλονίκη, το διάστημα 1/1999-9/2001. Στην εταιρεία αυτή συμμετείχε σε έργα ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων για τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού (π.χ. Αυστρία, Γερμανία) και οργανισμών όπως τα ταχυδρομεία Ουγγαρίας, τα Ελληνικά κρατικά λαχεία, τον ΟΤΕ κτλ. Το διάστημα 9/2001- 6/2010 υπήρξε καθηγητής πληροφορικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Καστοριάς. Υπήρξε επίσης εργαστηριακός συνεργάτης του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας για το διάστημα 9/2003-6/2010. Ο κύριος Κλεφτοδήμος έχει συμμετέχει σε μια σειρά από ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα με το τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (π.χ. Αρχιμήδης Ι & ΙΙ,

Interreg κτλ) και έχει πάνω από 35 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, διεθνή συνέδρια (με σύστημα κριτών) και βιβλία.

Μουστάκα Μαρία

Η Μαρία Μουστάκα είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών, του Α.Π.Θ., με κατεύθυνση υποκριτικής και κάτοχος μεταπτυχιακού (MΑ) του προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι επίσης, πτυχιούχος του τμήματος Γεωλογίας της Σχολής θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη μέση εκπαίδευση τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια, και από τη σχολική χρονιά 2018-19 κατέχει τη θέση της υποδιευθύντριας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, έχει σκηνοθετήσει σε διάφορες ομάδες, έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, τη Future Library, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και άλλους φορείς ως εμψυχώτρια σε εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια και σεμινάρια, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διάφορες παρουσιάσεις και εκδηλώσεις.

Παπαδημητρίου Αθανάσιος

Ο Αθανάσιος Παπαδημητρίου είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Παρακολουθεί εξ αποστάσεως το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Συστήματα Κινητού και Διάχυτού Υπολογισμού” στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. ‘Έχει προϋπηρεσία στην Ε. Ε. Τ. Τ. (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων ως Εμπειρογνώμων Μηχανικός – Τμήμα Διαχείρισης Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων, στη V o d a f o n e – Network Acquisition and Development Coordinator – Τμήμα Network License, στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Καστοριάς ως Εργαστηριακός Συνεργάτης, στο Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Καστοριάς ως Τεχνικός Υπεύθυνος. Ήταν Καθηγητής Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πλέον Διοικητικός ΠΕ Πληροφορικής στην Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς. Έχει εμπειρία σε γλώσσες Προγραμματισμού:C, C++, Java, Java for Android και προγραμματιστικά περιβάλλοντα: NetBeans, Eclipse, Android Studio, Microsoft Visual Studio, Unity with Vuforia

Τζήμας Δημήτρης

Ο Δημήτρης Τζήμας γεννήθηκε το 1975 στην Καστοριά και έχει δύο παιδιά. Έλαβε το Πτυχίο στην πληροφορική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακό πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ πληροφορικής στο Α.Π.Θ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την εκπαιδευτική τεχνολογία. Έχει δημοσιεύσει 7 επιστημονικά άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων. Είναι συγγραφέας 4 βιβλίων πληροφορικής. Γνωρίζει Αγγλικά και Ισπανικά. Εκπαιδευτικός πληροφορικής από το 2000. Από το 2018 Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Διδάσκει 19 χρόνια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας). Υλοποιεί ερευνητικά έργα στο ΑΠΘ και Erasmus+ projects.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria