Συνοριοφύλακες Καστοριάς - Συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη - OlaDeka

Συνοριοφύλακες Καστοριάς – Συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη

Συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη πραγματοποίησε το Δ.Σ. της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Καστοριάς, με την ευκαιρία της επίσκεψης της υπουργού στην Κοζάνη, όπου παρέστη σε σε εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δέχθηκε τους συνοριακούς φύλακες στο γραφείο του και ενημερώθηκε για τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο κατά την καθημερινή λειτουργία της Υπηρεσίας τους όσο και για σημαντικότερα θέματα που άπτονται την ασφάλεια του επαγγέλματός τους.

Εκτός από τους πόρους που έχει δεσμεύσει η  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από το ΕΣΠΑ για τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και για οχήματα, η προμήθεια των οποίων θα γίνει σύντομα, που θα ικανοποιήσουν ανάγκες της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης στο νομό Καστοριάς, ο Περιφερειάρχης έκρινε απαραίτητη την παρέμβαση από πλευράς κράτους ώστε να αντιμετωπιστούν και άλλα ζητήματα, κυρίως θεσμικού περιεχομένου.

Κατά την συνάντηση,  το προεδρείο των Συνοριακών Φυλάκων ευχαρίστησε την Υπουργό και τον Περιφερειάρχη για την συμπαράστασή τους και για τη διάθεση συνεργασίας που επιδεικνύουν  στην προβολή των αιτημάτων τους.

Η Υπουργός κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε απαραίτητη και πολύ σημαντική την συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν θέματα εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη για την μεγάλη συνεισφορά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε υλικοτεχνική υποδομή προς την ελληνική αστυνομία.

Η Υπουργός άκουσε με προσοχή τα αιτήματά των Συνοριακών  Φυλάκων και δήλωσε ότι οι ανάγκες τους θα μπουν σε άμεση προτεραιότητα καθώς αφορούν δίκαια αιτήματα που θα συμβάλουν στην καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της Υπηρεσίας τους.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria