Σκάνδαλο Novartis: Με σακίδια μοίραζαν τις μίζες - OlaDeka

Σκάνδαλο Novartis: Με σακίδια μοίραζαν τις μίζες

Με σακίδια ο Κωνσταντίνος Φρουζής μοίραζε τις μίζες αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Kontranews. Ο αντιπρόεδρος της Novartis, σύμφωνα με κατάθεση που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, κυκλοφορούσε με σακίδιο και μοίραζε χρήματα τις μίζες.

Ο λόγος που δίνονταν οι μίζες, σύμφωνα με το FBI ήταν για την εισαγωγή νέων προϊόντων στην αγορά και για την προστασία από την ελάττωση των τιμών.

Για να βρεθεί το “μαύρο χρήμα”  για τα λαδώματα, η Novartis είχε φτιάξει “μαύρο ταμείο”  το οποία τα στελέχη της αποκαλούσαν “Αγιο Δισκοπότηρο”. Τα χρήματα, όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η Κυριακάτικη Kontranews, τα χρησιμοποιούσαν για παράνομες πληρωμές σε πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους.

Πάντως, ο Κωνσταντίνος Φρουζής πρέπει να είχε ιδιαίτερη αδυναμία να βάζει τα χρήματα σε σακίδια. Ανάμεσα στα στοιχεία που απέστειλαν στη Βουλή οι εισαγγελείς Διαφθοράς, έχουν συμπεριλάβει και μία αγωγή του Κωνσταντίνου Φρουζή προς συγγενικά του πρόσωπα. Η αγωγή κατατέθηκε το Νοέμβριο του 2017 και αφορά περιστατικό που κατά τον ενάγοντα έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2017. Στην αγωγή, ο Κωνσταντίνος Φρουζής αναφέρει πως παρέδωσε στους εναγόμενους σε μετρητά, ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ μέσα σε τρία σακίδια, προκειμένου να τα φυλάξουν για τέσσερις ημέρες που θα ταξίδευε στην Κύπρο. Τα χρήματα ωστόσο κατά τους ενάγοντες τα λήστεψαν άγνωστοι, με αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Φρουζής, που θεωρεί πως τα καρπώθηκαν οι αντίδικοι του, να τα διεκδικεί στα δικαστήρια.

140419-KONTRANEWS

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria