Σε κατάσταση συναγερμού η ΝΔ: Αρχίζουν οι διώξεις για Novartis - Πρόωρος Γολγοθάς για τρεις κορυφαίους πολιτικούς - OlaDeka

Σε κατάσταση συναγερμού η ΝΔ: Αρχίζουν οι διώξεις για Novartis – Πρόωρος Γολγοθάς για τρεις κορυφαίους πολιτικούς

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί ο κεντρικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να διαχειριστεί το πόρισμα για το σκάνδαλο με τη NOVARTIS.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Kontranews δικαστική έρευνα έχει ολοκληρωθεί και αναμένονται σύντομα ραγδαίες εξελίξεις ανεξαρτήτως αν η Ελένη Τουλουπάκη παραμείνει στη θέση της ή αντικατασταθεί.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Διαφθοράς δεν επηρεάζει την εξέλιξη της υπόθεσης γιατί η έρευνα για τη NOVARTIS έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που επικαλείται η εφημερίδα τις επόμενες μέρες αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Η ίδια πηγή διαβεβαιώνει ότι για δύο πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας και για έναν του ΠΑΣΟΚ έχουν κατατεθεί από μάρτυρες επιβαρυντικά στοιχεία, τα οποία τεκμηριώνουν το αδίκημα της δωροδοκίας.

Τα στοιχεία αυτά θα διαβιβαστούν στη Βουλή, η οποία στη συνέχεια θα αποφασίσει για την παραπομπή τους. Μαρτυρίες υπάρχουν και για άλλους πρώην υπουργούς, χωρίς ωστόσο να δικαιολογούν την παραπομπή τους.

Για τα πολιτικά αυτά πρόσωπα θα συνεχίσει η δικαστική έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που αφορούν το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Η Νέα Δημοκρατία καλείται να διαχειριστεί μια κρίση με ποινική δίωξη στελεχών τις παραμονές της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπλεκόμενοι πρώην υπουργοί έχουν απαιτήσει ολοκληρωτική πολιτική κάλυψη από τον Πρόεδρο του κόμματος.

Στην κατεύθυνση αυτή η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει να εμφανίσει τις παραπομπές ως δήθεν πολιτικές διώξεις, ενώ παράλληλα θα χαρακτηρίσει αναξιόπιστους τους μάρτυρες.

Πρόκειται επίσης να αναδείξει το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε κίνηση με μαύρο χρήμα από τη NOVARTIS από την έρευνα που έγινε στους τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στους σχεδιασμούς της ΝΔ είναι η αντεπίθεση με καταγγελίες για δήθεν κυβερνητικά σκάνδαλα.

Στην κατεύθυνση αυτή κρατάνε ψηλά την υπόθεση με τον Μανώλη Πετσίτη, ενώ παράλληλα έχουν έτοιμους πέντε ακόμα φακέλους που περιλαμβάνουν στοιχεία για δήθεν σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται σημερινά κυβερνητικά στελέχη.

Βέβαια γνωρίζουν ότι τα υποτιθέμενα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι κατασκευασμένα σενάρια αλλά για την Πειραιώς αυτό που μετράει είναι οι εντυπώσεις και όχι η ουσία.

Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο της NOVARTIS σε συνδυασμό με την ειλημμένη απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να επιχειρήσει για λόγους εντυπώσεων σε καταγγελίες κατά κυβερνητικών στελεχών αναμένεται να βάλουν φωτιά στην αντιπαράθεση παραμονές της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Γι’ αυτό δεν αποκλείεται να πάμε σε εκλογές χωρίς αντιπαράθεση για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα αλλά με την ατζέντα των σκανδάλων με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Πάντως η διαφαινόμενη απόφαση για απόλυτη κάλυψη σε όσους κατηγορηθούν για το σκάνδαλο της NOVARTIS αποκαλύπτουν την απόπειρα συγκάλυψης των εμπλεκόμενων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για μια θεσμική εκτροπή που δεν έχει προηγούμενο και εκθέτει ανεπανόρθωτα το πολιτικό μας σύστημα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria