Πώς και πού θα κατασκευαστεί το Κολυμβητήριο του Άργους Ορεστικού - OlaDeka

Πώς και πού θα κατασκευαστεί το Κολυμβητήριο του Άργους Ορεστικού

Μετά και τη δήλωση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στον Antennes 93.6 ότι το Άργος είναι πιο κοντά από την Καστοριά στο να κατασκευάσει κλειστό κολυμβητήριο έρχεται η επιβεβαίωση, αφού το θέμα του κλειστού κολυμβητηρίου συζητείται την Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Antennes 93.6 ο Δήμαρχος, Πάνος Κεπαπτσόγλου το κολυμβητήριο θα κατασκευαστεί στον χώρο πίσω από το ΕΠΑΛ, εκεί όπου σήμερα ακριβώς βρίσκεται το γήπεδο 5Χ5 και θα ενσωματώσει τις κερκίδες που υπάρχουν σε αυτό στο κολυμβητήριο.

Το 5Χ5 θα μεταφερθεί στον προαύλιο χώρο του ΔΑΚ. Η πισίνα του κολυμβητηρίου θα είναι διαστάσεων 15Χ25 με έξι διαδρόμους των δυόμισι μέτρων. Το βάθος θα είναι δύο μέτρα για να φιλοξενεί και αγώνες water polo. Ο χώρος της πισίνας θα κατασκευαστεί από ανοξείδωτο χάλυβα επενδυμένο με πλαστικό για να διατηρείται και η θερμοκρασία σε ικανοποιητικά επίπεδα.

 

Τα λειτουργικά του έξοδα υπολογίζονται σε 80.000 ευρώ το έτος και θα καλύπτονται και από τον Δήμο, αλλά και από αυτούς που θα το χρησιμοποιούν.

 

Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης η πρόταση θα σταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο και η αξιολόγησή της θα γίνει γνωστή μέχρι το τέλος Απριλίου.

 

Τέλος, το κόστος κατασκευής θα φτάσει τις 600.000 ευρώ για τον υγρό στίβο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο αγωνιστικός και ο μηχανολογικός εξοπλισμός, ενώ θα δαπανηθούν και 1.200.000 ευρώ για το στέγαστρο, τα αποδυτήρια και τον μηχανολογικό εξοπλισμό θέρμανσης και αφύγρανσης του κτιρίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria