Πληρωμές φόρων με Bitcoin εξετάζει η ΑΑΔΕ! - OlaDeka

Πληρωμές φόρων με Bitcoin εξετάζει η ΑΑΔΕ!

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ανακοινώνει ότι ετοιμάζεται να δεχτεί και πληρωμή φόρων μέσω της νέας «μόδας» των κρυπτονομισμάτων

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ανακοινώνει ότι ετοιμάζεται να δεχτεί και πληρωμή φόρων μέσω της νέας «μόδας» των κρυπτονομισμάτων.

Τη δυνατότητα πληρωμής φόρων με Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα εξετάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ενώ σχεδιάζει και τη φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων, ως «επένδυση χαρτοφυλακίου».

Αυτό προκύπτει από το Επιχειρησιακό Σχέδιο του 2019 της ΑΑΔΕ, στο οποίο μεταξύ των άλλων ενσωματώνεται και το πλάνο των 266.622 φορολογικών ελέγχων που προγραμμάτισε για φέτος.

Αναλυτικότερα στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του 2019, που είχε αποκαλύψει το Σin, ανακοινώθηκε επισήμως χθες από την ΑΑΔΕ, υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για τα ψηφιακά νομίσματα, τα οποία όπως προκύπτει, η φορολογική Αρχή της χώρας τα αντιμετωπίζει πλέον ως πραγματικότητα.

Ειδικότερα στο κεφάλαιο «ψηφιακές πλατφόρμες και ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών» αναφέρει ότι «μεγάλες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η φορολογική αρχή σε νέες, με παγκόσμια εμβέλεια, ψηφιακές πλατφόρμες εμπορίας ή παροχής υπηρεσιών και συστήματα πληρωμών σε επίπεδο ανταγωνισμού και φορολογικών εσόδων».

Και προσθέτει η ΑΑΔΕ ότι, «η χρήση κρυπτονομισμάτων (Bitcoin, Ethereum, Ripple, κ.α.) στο εξωτερικό έχει ξεκινήσει ακόμη και από φορολογούμενους για την αποπληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων».

»Αυτό σημαίνει ότι το προσεχές διάστημα η φορολογική Αρχή θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νέα τάση συναλλαγών με ψηφιακό χρήμα που υπάρχει μέσω διαδικτύου, αλλά και να προτείνει τη θεσμοθέτηση της φορολόγησης των κρυπτονομισμάτων και ως επένδυση χαρτοφυλακίου».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria