Περισσότερες από 1.400 προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε Δήμους. Και στον Δήμο Καστοριάς - OlaDeka

Περισσότερες από 1.400 προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε Δήμους. Και στον Δήμο Καστοριάς

Περισσότερες από 1.400 προσλήψεις έρχονται το επόμενο διάστημα σε ΟΤΑ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Πρόκειται για προσλήψεις εποχικού προσωπικούανταποδοτικού χαρακτήρα, τις οποίες ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, με μία σειρά από υπουργικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, πριν από μερικές ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε συνολικά 675 προσλήψεις σε δήμους, ύστερα από εισηγήσεις των συντονιστών αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας για την έγκριση θέσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως 8 μήνες, ανταποδοτικού χαρακτήρα για το έτος 2019, στους φορείς αρμοδιότητάς τους.

Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη έγκριση προκαλείται δαπάνηποσού περίπου 6.330.150 ευρώ σε βάρος των προϋπολογισμών των φορέων, η οποία θα αντιμετωπισθεί αποκλειστικά από ίδια έσοδα ανταποδοτικού χαρακτήρα που εισπράττουν οι φορείς για τις αντίστοιχες με την πρόσληψη παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι εν λόγω προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα θα γίνουν σε συνολικά 40 δήμους έξι αποκεντρωμένων διοικήσεων.

Οι δήμοι με τις περισσότερες προσλήψεις προσωπικού είναι ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, όπου αναμένεται να προσληφθούν 110 άτομα, ακολουθούν ο Δήμος Αγίου Νικολάου Λασιθίου με 50 προσληφθέντες και ο Δήμος Περιστερίου με 48 προσλήψεις ΙΔΟΧ. Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκαν 419 προσλήψεις με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε 14 περιφερειακές ενότητες, για τη στελέχωση υπηρεσιών ΟΤΑ και ΝΠΔΔ που παρέχουν έργο έναντι αντιτίμου από τους οφελούμενους.

Η χρονική διάρκεια των συμβάσεων θα είναι έως 8 μήνες ή για απασχόληση σε αναγνωρισμένη σχολή έως 9 μήνες ή έως 11 μήνες για απασχόληση σε παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς. Από το σύνολο των προσλήψεων οι περισσότερες – 50 – θα γίνουν στο ΝΠΔΔ «Δημοτικό Ωδείο Λάρισας» του Δήμου Λαρισαίων, 48 προσλήψεις θα γίνουν στο ΝΠΔΔ «Κοινωνική Πολιτική Πολιτιστική Ανάπτυξη και Παιδεία» του Δήμου Εορδαίας.

Στη λίστα με τους δήμους, στους οποίους θα γίνουν προσλήψεις, είναι:

Ζωγράφου,

Αγίας Παρασκευής,

Αγίων Αναργύρων – Καματερού,

Καλλιθέας, Αίγινας,

Καστοριάς,

Ιεράπετρας,

Κισσάμου,

Ξάνθης,

Κέρκυρας και Λευκάδας.

Την περασμένη Τετάρτη, εγκρίθηκαν άλλες 104 συμβάσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ μηνών, για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε τρεις συγκεκριμένους δήμους. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να γίνουν τρεις προσλήψεις στον Δήμο Αμφίπολης, 57 στον Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής και 44 στον Δήμο Καλαμάτας.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει η διαδικασία και για 216 προσλήψεις εποχικού προσωπικού, ανταποδοτικού χαρακτήρα σε ΝΠΔΔ και ειδικότερα σε δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης σε 16 δήμους. Μάλιστα, από αυτές οι 89 προσλήψεις θα γίνουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ενώ οι 37 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria