Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην Καστοριά - OlaDeka

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην Καστοριά

Τι δήλωσε για το Γ.Ν; Ποια αιτήματα της διοίκησης θα ικανοποιηθούν;

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής συμμετείχε στην σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Καστοριάς με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο και την υγεία των πολιτών.    

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Υπουργό στον Δήμο Καστοριάς και ενημέρωσε για την αναγκαιότητα Δημιουργίας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Δυτική Μακεδονία και την επίσπευση της δημιουργίας Τοπ. Μον. Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Καστοριά.

xanthos

Ο Υπουργός Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο  Καστοριάς. Τι δήλωσε ο Ανδρέας Ξανθός για το Γ.Ν; Ποια αιτήματα της διοίκησης θα ικανοποιηθούν;

Τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό υποδέχθηκαν τον πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου 2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς ο Διοικητής Βασίλειος Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ηλίας Κάτανας,  Περιφερειακοί Σύμβουλοι, στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, όπως επίσης και εκπρόσωποι Συλλόγων.

Ο κ. Αντωνιάδης ενημέρωσε τον Υπουργό σε ποια κατάσταση  βρίσκεται στην παρούσα φάση το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς και  του παρουσίασε ποια βήματα ανόδου έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια προς όφελος των πολιτών «Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τη θετική και ανοδική πορεία του Νοσοκομείου μας κατά την τελευταία τριετία. Όλες οι βελτιώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη τού Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης της Γ’  Υγειονομικής Περιφέρειας».

Παράλληλα ο  κ. Αντωνιάδης συζήτησε με τον κ. Ξανθό για το ποιες βελτιώσεις επιδέχεται  το Γ.Ν. ως προς την ενίσχυση  ανθρώπινου δυναμικού, τις εγκαταστάσεις, αλλά και το ιατροτεχνικό εξοπλισμό «Ο Υπουργός ήταν ιδιαίτερα θετικός ως προς τα αιτήματα που του παρουσιάσαμε, μεταξύ των οποίων είναι η αναμόρφωση της παθολογικής κλινικής, η ενίσχυση του προσωπικού, η λειτουργία του ΟΚΑΝΑ και  η στελέχωση του ΕΚΑΒ με πληρώματα».

Ο Υπουργός δήλωσε πως το Γ.Ν. Καστοριάς είναι  μάχιμο και αξιόπιστο, το οποίο το εμπιστεύεται η τοπική κοινωνία και το στηρίζει η τοπική αυτοδιοίκηση «Παρά τις δυσκολίες της κρίσης,  βρίσκεται σε φάση σταδιακής αναβάθμισης της λειτουργίας του και της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει στον κόσμο. Θεωρώ ότι τα βήματα βελτίωσης που είδα, είναι το πιο ενθαρρυντικό σήμα και για τους πολίτες και για το προσωπικό του συστήματος υγείας».

Ο  κ. Ξανθός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην  ιατρική μετανάστευση των Ελλήνων ιατρών, η οποία αποτελεί  μεγάλο πλήγμα για τη χώρα. Ειδικότερα ανέφερε ότι περίπου 18.000 Έλληνες ιατροί  εργάζονται αυτή τη στιγμή σε διάφορες χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης «Πρόκειται για μια μεγάλη αιμορραγία, η οποία έχει δυσκολέψει τη στελέχωση κυρίως των Νοσοκομείων της επαρχίας. Προσπαθούμε με έναν συνδυασμό κινήτρων να περιορίσουμε αυτή την κατάσταση. Υπάρχει το πλάνο προσλήψεων προσωπικού σε βάθος τετραετίας, το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να καλύψουμε με επάρκεια τις ανάγκες που μας αναδεικνύουν οι διοικήσεις.  Όσον αφορά τις ανάγκες του ιατρικού προσωπικού στο Γ.Ν. Καστοριάς, οι τέσσερις θέσεις των ειδικευμένων ιατρών μπορούν άμεσα να καλυφθούν, με μια προκήρυξη που θα βγάλουμε αμέσως μετά το Πάσχα. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες με τους επικουρικούς ιατρούς, η τάση όμως είναι οι ανάγκες να καλύπτονται με μόνιμες προσλήψεις. Τα δύσκολα πέρασαν, τα πράγματα από εδώ και στο εξής θα βελτιώνονται συνεχώς. Πραγματικά κάποια στιγμή μετά την κρίση, το μνημόνιο και τη λιτότητα θα καταφέρουμε να έχουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο με αξιοπρέπεια θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών της χώρας μας».

Τέλος, ο κ. Αντωνιάδης ενημέρωσε  πως λίαν συντόμως θα ανοίξει το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης με κλειστή νοσηλεία «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του κ. Ξανθού να ανοίξει δώδεκα  ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και της Καστοριάς».

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria