Ομογενείς γουναράδες αγωνιούν για τυχόν απαγόρευση της γούνας στη Νέα Υόρκη - OlaDeka

Ομογενείς γουναράδες αγωνιούν για τυχόν απαγόρευση της γούνας στη Νέα Υόρκη

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΟΓΕΩΡΓΗ

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των ομογενών γουναράδων, με την διαφαινόμενη δικαίωση του κινήματος που ζητά την ολική απαγόρευση της γούνας στη Νέα Υόρκη, η οποία, εφόσον περάσει, θα βάλει οριστικό και αμετάκλητο τέλος στην βιομηχανία που υπηρετούν επί δεκαετίες.

Του ανταποκριτή μας στις ΗΠΑ, Δημήτρη Φιλιππίδη

Σε ρεπορτάζ του Associated Press, ο Ελληνοαμερικανός Νίκος Πολογεώργης (φωτο), γιος Έλληνα μετανάστη, είναι στην βιομηχανία της γούνας από νεαρή ηλικία, συνεχίζοντας την δουλειά που ξεκίνησε ο πατέρας του πριν από 60 ολόκληρα χρόνια.

«Οι υπάλληλοι μου είναι ιδιαίτερα αγχωμένοι. Εάν απαγορευτεί η γούνα, πού θα πάνε; Είναι 50 και 55 ετών και το μόνο που γνωρίζουν είναι η τέχνη της γούνας. Εάν περάσει η απαγόρευση, τελείωσε η δουλειά για μένα», αναφέρει ο κ. Πολογεώργης.

Υπολογίζεται ότι στην πόλη της Νέας Υόρκης θα χάσουν την δουλειά τους περίπου 1100 άνθρωποι, ενώ το μέτρο θα περάσει και σε επίπεδο Πολιτείας, βάζοντας τέλος στην βιομηχανία γούνας και σε περιφερειακές περιοχές.

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου τονίζουν ότι η παραγωγή της γούνας στηρίζεται στην απόλυτη βαρβαρότητα, αφού τα ζώα από τα οποία εξάγεται το δέρμα, δέρνονται ζωντανά και υποφέρουν.

«Η σκληρότητα δεν πρέπει να μπερδεύεται με την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε η πολιτειακή βουλευτής, Linda Rosenthal.

Για να αντιληφθεί κανείς τι θα σημάνει μια υπερψήφιση του μέτρου από τα νομοθετικά όργανα, αρκεί να συνυπολογίσει ότι από τη Νέα Υόρκη τροφοδοτείται το 80% της αγοράς γούνας στις ΗΠΑ.

Εφόσον ψηφιστεί, η απαγόρευση θα τεθεί εν ισχύ από το 2021.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria