Οι δράσεις του Δήμου Καστοριάς για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας - OlaDeka

Οι δράσεις του Δήμου Καστοριάς για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας 7 Απριλίου, με θέμα την «Καθολική Υγειονομική Κάλυψη  του πληθυσμού» (Universal Health Coverage), κλιμάκιο του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καστοριάς ( Επισκέπτρια Υγείας κ. Καρκαρέτσου Β., Νοσηλεύτρια κ. Σιαραφέρα Α. και Ιατρός του Κοινωνικού Ιατρείου, κ. Τοκατλίδη Τριαντάφυλλο) πραγματοποίησε επισκέψεις στις απομακρυσμένες τοπικές κοινότητες Βυσσινιάς και Οξυάς του Δήμου Καστοριάς, την Δευτέρα 8/4/2019.

Το κοινό, με αμείωτο ενδιαφέρον, ενημερώθηκε για τη σημασία της Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης που αποτελεί στόχο του ΟΗΕ, στα πλαίσια των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, με χρονικό ορίζοντα επίτευξης το έτος 2030. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία κρατών – πολιτών και σημαίνει ότι όλοι, παντού,  να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικές, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, χωρίς να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Οι χώρες που προχωρούν προς την κατεύθυνση αυτή, φαίνεται να σημειώνουν πρόοδο ως προς την επίτευξη στόχων που σχετίζονται με την υγεία, αλλά και ευρύτερων αναπτυξιακών στόχων. Η πρόσβαση στην απαραίτητη ποιοτική περίθαλψη και οικονομική προστασία, όχι μόνο ενισχύει την υγεία και το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων, αλλά παράλληλα μεταξύ άλλων προστατεύει τις χώρες από επιδημίες, μειώνει τη φτώχεια και τον κίνδυνο της πείνας, δημιουργεί θέσεις εργασίας, οδηγεί στην οικονομική ανάπτυξη και ενισχύει την ισότητα των φύλων.

Στην χώρα μας το σκέλος της αλληλεπίδρασης με την κοινωνία, της προληπτικής ιατρικής και της προαγωγής της υγείας φαίνεται να παρουσιάζει κάποια κενά. Εντούτοις, η καθολική κάλυψη, με έμφαση στην ΠΦΥ και η διασφάλιση της κατανομής των περιορισμένων οικονομικών πόρων, με βάση το κοινωνικό συμφέρον, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί».

Επιπλέον, έγινε ενημέρωση στα πλαίσια προληπτικής ιατρικής χρόνιων παθήσεων, καθώς και για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων και απόρων δημοτών  και για τις Δομές Υγείας στις οποίες στις οποίες μπορούν να απευθύνονται, ενώ ταυτόχρονα διενεργούνταν μετρήσεις σακχάρου και  αρτηριακής πίεσης.

IMG-7f55ecaf19ccd077f2c55530aaa92b6f-V-768x1024

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria