«Τι λέει ο άνθρωπος!» - OlaDeka

«Τι λέει ο άνθρωπος!»

ΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ! ΚΑΙ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ! ΠΩΣ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΖΗΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ!!!

Ακόμη και σήμερα, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας, όντας θύμα μιας από τις αισχρότερες οργανωμένης παραπληροφόρησης, δεν πιστεύει ότι το φυσικό αέριο θα έρθει και ότι το ΠΟΤ (Περιβαλλοντικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος για τα νοικοκυριά -30%) είναι ανύπαρκτο! Ο Θόδωρος Καρυπίδης και οι συνεργάτες του, καλούνται καθημερινά να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες! Δείτε τι (και πως) είπε στα Γρεβενά:

«Είχα πει ειδικό τιμολόγιο ρεύματος σε κάθε νοικοκυριό της Δυτικής Μακεδονίας.  Είχα πει πρωτίστως, το δικαιούνται η Καστοριά και τα Γρεβενά. Και μου λέγαν τι λέει ο άνθρωπος! Τι σχέση έχει η Καστοριά και τα Γρεβενά με τη ΔΕΗ;

Και είχα πει: Λόγω του κύκλου εργασιών της ΔΕΗ,που εδώ τζιράρει τα λεφτά της, φαινόμαστε ως πλούσια περιφέρεια, χάνουμε πόρους από την ΕΕ και οι πρώτοι θιγμένοι από αυτό είναι η Καστοριά και τα Γρεβενά! Γιατί εμείς εκεί τουλάχιστον, έχουμε και μια πρόσβαση στην εργασία (ΔΕΗ). Γρεβενά και Καστοριά και πρόσβαση στην εργασία δεν έχουν και χάνουν πόρους που θα μπορούσαμε να παίρνουμε από την ΕΕ (σ.σ. λόγω ΔΕΗ που ανεβάζει πλασματικά το κατα κεφαλήν εισόδημα).

Και είπα ως ισορροπία αυτής της αδικίας, θα πρέπει να κάνουμε μια διάχυση αυτού του αγαθού που λέγεται ενέργεια και το δικαιούνται τα Γρεβενά και η Καστοριά και για αυτήν την αδικία αλλά και για κάτι ακόμη: Γιατί είναι περιοχές με ενεργειακή φτώχεια, δεν έχουν ούτε τηλεθέρμανση ούτε τη δυνατότητα να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

Όταν το πα, με είπαν τρελό, είπαν αυτός είναι ψεύτης, λαϊκιστής, το θυμάστε.Έρχεται το ειδικό τιμολόγιο στα σπίτια σας; Το παίρνετε; Το παίρνετε. Μάλιστα.

Το 2ο που είχα πει ήταν ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις μορφές ενέργειας.

Ήταν να κατασκευαστεί ένας αγωγός που λεγόταν ΤΑΠ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το πολιτικό προσωπικό της, ήταν σαν να μην ήξερε τι σημαίνει ΤΑΠ και τι σημαίνει αέριο. Και δεν είχαν κάνει τον κόπο να παν να μάθουν τι είναι το αέριο αν δεν ξέρανε και να πάνε στην ΔΕΔΑ ή στην ΔΕΠΑ και να πουν τι θα γίνει ρε παιδιά; Όλοι μιλούν για αέριο, η Δυτική Μακεδονία δεν;…Ε φυσικά δεν…

Γιατί άμα έχεις τηλεθέρμανση στην Κοζάνη, δεν σε ενδιαφέρει το αέριο για τις άλλες περιοχές! 

Γιατί έτσι μάθαν να πολιτεύονται! Με ποσότητα, που είναι οι μάζες…Να τους φέρουμε βόλτα για να πάρουμε τις ψήφους.

Όχι κύριοι! Θα πολιτεύεστε με δίκαιο! Θα ξεκινάτε από τους αδυνάτους και θα φτάνετε στους δυνατούς! Θα ξεκινάτε απ το χωριό και θα φτάνετε στην πόλη! Αυτό που κάναμε εμείς.

Και πήγαμε στη ΔΕΔΑ.

Και αλλάξαμε τη διακρατική συμφωνία! Τη συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν, που θα είχαμε έναν αγωγό διέλευσης, χωρίς να μπορούμε να έχουμε εμείς πρόσβαση σε αυτό το αγαθό. Και ενώ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα προβλεπόταν μία έξοδος, εμείς στην Δυτική Μακεδονία φέραμε δύο εξόδους: Μία στον Περδίκκα και μία στην Πορειά της Καστοριάς.

Και αρχίζει ο αγώνας, συζητάω με τον δήμαρχο των Γρεβενών μου λέει ο Γιώργος ο Δασταμάνης, αλήθεια είναι ρε Περιφερειάρχη; Δεν το πίστευε κανείς! Όπως και το ειδικό τιμολόγιο. Και τρέξαμε τις διαδικασίες.

Δεσμεύσαμε 12μισι εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση (είναι γραμμένα σε κωδικό της Περιφέρειας) ένα εκατομμύριο βάλαμε εμείς από το ΕΣΠΑ για να φαίνεται επιτέλους ότι υπάρχει αέριο σε αυτή τη χώρα και σε αυτή την Περιφέρεια και τα υπόλοιπα ποσά θα τα διαθέσει η ΔΕΔΑ με δανεισμό και ίδια κεφάλαια. Έτσι ώστε, τα Γρεβενά να έχουν δίκτυο φυσικού αερίου, (έχουν τρέξει όλες οι διαδικασίες), όπως η Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και οι Μανιάκοι.

Το αέριο θα αρχίσει να κυκλοφορεί στον αγωγό (ΤΑΠ) μετά το 21, με 22. Μέχρι τότε τα δίκτυα θα είναι ολοκληρωμένα και το αέριο θα είναι στα Γρεβενά και την Καστοριά. Είναι Δέσμευση, είναι Διασφάλιση είτε είμαι εγώ είτε δεν είμαι, δεν μπορεί κανείς να το αλλάξει!»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria