Επιτροπή Δεοντολογίας: Ναι στην άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά - OlaDeka

Επιτροπή Δεοντολογίας: Ναι στην άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά

Τόσο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ όσο και ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησαν την άρση της ασυλίας τους

Θετική εισήγηση για την άρση ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Λοβέρδου και Μάριου Σαλμά και Αριστείδη Φωκά θα κάνει στην Ολομέλεια της Βουλής η Διαρκής Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Αντίθετα, οι περιπτώσεις του πρώην υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκηδεν θα παραπεμφθούν στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Ανδρέας Λοβέρδος και Μάριος Σαλμάς ήταν παρόντες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας που έγινε την Πέμπτη και ζήτησαν και οι δύο την άρση της ασυλίας τους. Υπέρ της άρσης ψήφισαν όλα τα κόμματα εκτός από την Ένωση Κεντρώων, που τοποθετήθηκε ψηφίζοντας «παρών».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζήτησε να μετατραπεί σε υπουργική η δικογραφία που τον αφορά με υπόμνημα που κατέθεσε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής. Η δικογραφία αφορά στη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει καταθέσει εναντίον του ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης. Η Επιτροπή, αν και ο ίδιος ο κ. Καμμένος δεν ήταν «παρών», έκανε δεκτό το αίτημά του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αντίθετα, βρέθηκε στη συνεδρίαση και έκανε λόγο για «φθηνό αντιπερισπασμό» εν όψει αυτών που έρχονται. Είπε «σαφώς και όχι» στην άρση της ασυλίας του και μιλώντας αργότερα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τόνισε: «Έπιασα τον κλέφτη και μου κάνει και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση». Στην ψηφοφορία για την περίπτωσή του που αφορά μήνυση σε βάρος του από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, για συκοφαντική δυσφήμιση, η Επιτροπή αποφάσισε τη μετατροπή της δικογραφίας σε υπουργική κι επομένως ούτε αυτή παραπέμπεται στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Ένταση επικράτησε μάλιστα στην Επιτροπή, όταν ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε «αυτά που έρχονται» προβλέποντας ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έρθει στη Βουλή, με βάση στοιχεία που έχει δώσει στην κυρία Τουλουπάκη, η υπόθεση του Άδωνι Γεωργιάδη, που θα είναι ανάλογη εκείνης του κ. Λοβέρδου. Αντιπολιτευόμενοι βουλευτές αντέδρασαν έντονα κατηγορώντας τον κ. Πολάκη για προαναγγελία ποινικής δίωξης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria