Δημοτικές Εκλογές... - OlaDeka

Δημοτικές Εκλογές…

Γράφει ο θανάσης Μπατσόπουλος

Ούτε πενήντα μέρες δεν είναι αυτές που μας χωρίζουν από αυτήν που θα στηθούν οι κάλπες για να εκλέξουμε τους νέους άρχοντες της πόλης. Τόσος λίγος είναι ο καιρός όπου αυτήν την φορά θα αλλάξει η μοίρα αυτής της ταλαίπωρης πόλης η θα ξαναζήσουμε για άλλη μιά πενταετία μία από τα ίδια.
Με τους Δημότες να βιώνουν την καθημερινότητά τους, με άλυτα τα χρονίζοντα προβλήματά που προξενούν απαράδεκτο τέλμα στην πολιτιστική, πολιτισμική και κοινωνική ζωή της πόλης αλλά και ολόκληρου του καποδιστριακού δήμου, από απαράδεκτες ελλείψεις υποδομών.
Σε τούτη δα όμως την δεδομένη στιγμή θεωρείται άκρως απαραίτητο να θυμίσουμε στούς φιλόδοξους διεκδικητές της δημοτικής αρχής , σε αυτούς που μπόρεσαν να απομείνουν από τους πολλούς που είχαν κατ αρχάς εκδηλώσει την πρόθεσή τους, πως και οι προηγούμενοι, που δεν ήταν ένας η δύο, μας είχαν τάξει προεκλογικά μέχρι και τον ουρανό με τα άστρα πως θα κατέβαζαν σε αυτήν την πόλη, δεν κατάφεραν όμως ούτε τα άκρως απαραίτητα να αποτελειώσουν και ασφαλώς για τους δικούς τους άγνωστους για μας λόγους.
Θεωρούμε όμως αυτονόητο πως και οι σημερινοί διεκδικητές του δήμου θα μας υποσχεθούν, με λόγια βέβαια πως οι πολιτιστικοί Σύλλογοι που είναι άστεγοι για δεκαετίες και διοργανώνουν τις εκδηλώσεις τους σε ακατάλληλους αλλά και ντροπιαστικούς για τους ξένους φιλοξενούμενους χώρους, ότι θα έχουν σύντομα το συγχρονο Πνευματικό τους κέντρο. Πως τα πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν διαχρονικά την πολύπαθη λίμνη, θα τα αντιμετωπίσουν άμεσα με προτεραιότητα. Πως θα φροντίσουν τον εγκαταλειμένο Βυζαντινό πολιτισμό και θα προλάβουν τους κινδύνους που τον απειλούν, πως θα φροντίσουν τα καταρρέοντα συνεχώς υπάρχοντα Αρχοντικά σώζοντας την σπάνια αρχιτεκτονική τους, πως θα επιμεληθούν τις εγκαταλειμένες αθλητικές υποδομές  (Δημοτικό Στάδιο, Κλειστό Γυμναστήριο με ανέγερση νέου συγχρονου, κωπηλατοδρόμιο στο οποίο έχουν τεθεί σε κίνδυνο κωπηλατικές διοργανώσεις μαζί με το ΔΗΝΑΚ που έχει μείνει ακόμα με ότι έχει πρωτογίνει και χρησιμοποιείται να λύνει κάθε είδους στεγαστικά προβλήματα μέχρι και για πάρκινκ ιδιωτικών αυτοκινήτων  Σχολών οδήγησης).
Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφερθούμε για Κολυμβητήριο. Αυτό πρόλαβε και θα το κάνει ο Δήμος Αργους Ορεστικού, όπως πρόλαβε και δημιούργησε και άλλες πρωτοποριακές υποδομές.  Θα αναφερθούμε όμως στο Κοιμητήριο των νεκρών. Εκεί που ο οφειλόμενος σεβασμός  προς τους νεκρούς απουσιάζει παντελώς  και αποτελεί την μεγάλη μας ντροπή.
Για όλα αυτά όμως και για πολλά άλλα, κακά τα ψέματα, υπάρχει η αδήριτος ανάγκη άμεσης υλοποίησης τους για να μην ξαναζήσουμε στο τέλος και αυτής της πενταετίας άλλη μια απροσδόκητη απογοήτευση.
Και η ευθύνη  αυτή πιστεύουμε πως είναι κατά κάποιον τροπο άδικο να την καταλογίζουμε μόνον στούς υποσχόμενους υποψηφίους. Θα πρέπει να καταλογίζεται και σε όλους εμάς τους ψηφοφόρους Δημότες που με την δική μας ψήφο τους εκλέγουμε.Και θα πρέπει σαν βρεθούμε μποστά στην κάλπη να αφήσουμε στην μπάντα  κάθε είδους επιρροής από συναισθηματισμούς για να έχουμε καθαρή κρίση επιλογής του ικανότερου.
Και επειδή μεταξύ των υποψηφίων υπάρχει για πρώτη φορά στα χρονικά υποψήφια γυναίκα για τον δήμο, που δεν μπορεί να μην θεωρηθεί πρόοδος, υποχρέωσή μας είναι νομίζω να την αντιμετωπίσουμε ισότιμα με τους άλλους στην κρίση μας σεβόμενοι εκτός των άλλων τους αγώνες που δίνουν οι γυναίκες για τα δικαιώματά τους.
Εχουν αποδείξει στην πράξη ότι το δικαιούνται.

ΘΑΝΑΣΗΣ    ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria