Δήμος Καστοριάς - Πρόταση για αξιοποίηση των αρχοντικών από ανεξάρτητη αρχή - υπερταμείο - OlaDeka

Δήμος Καστοριάς – Πρόταση για αξιοποίηση των αρχοντικών από ανεξάρτητη αρχή – υπερταμείο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ – ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

Στο παρά ένα είχε γλυτώσει η ΔΕΥΑΚ την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου τη διακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια της επιχείρησης, καθώς την ημέρα εκείνη ήταν προγραμματισμένη η διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ του Δήμου Καστοριάς, για χρέη προς τη ΔΕΗ το ύψος των οποίων αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ βρέθηκε τη συγκεκριμένη μέρα στη Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη, διαβεβαιώνοντας επίσης ότι θα καταθέσει εντός των ημερών σχέδιο ρύθμισης των οφειλών της.

Μετά από τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν τότε υπάλληλοι της επιχείρησης ύδρευσης αλλά και οι υπεύθυνοι του δήμου, ο Ανέστης Αγγελής εξοργισμένος με τις διαχρονικές…επιδόσεις Διαμαντόπουλου και άλλων υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ, αποφάσισε να δεχθεί εισηγήσεις για οριστική λύση του προβλήματος που αν μείνει ως έχει, κινδυνεύει να καταστεί ως μαύρη τρύπα που διογκώθηκε επί των ημερών του νυν δημάρχου και θα πλήξει ανεπανόρθωτα την πολιτική υστεροφημία του.

Έτσι λίγες μέρες πριν και μετά από έντονες σχετικές συζητήσεις στο Σκαπέρδειο μέγαρο, ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Βαγγέλης Στεργιόπουλος ταξίδεψε στην Αθήνα για να παρευρεθεί σε συνάντηση που του «έκλεισε» η Ολυμπία Τελιγιορίδου στην οποία συμμετείχαν: Διοικητικοί και οικονομικοί παράγοντες της ΔΕΗ, κλιμάκιο και ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής καθώς και ομάδα διοικητικών εμπειρογνωμόνων – παραγόντων της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ – Υπερταμείο) για να καταθέσουν ο καθένας από τη θέση του, γνώσεις και προτάσεις .

Εκεί μετά από πολύωρη σύσκεψη, εκτός της μείωσης των λειτουργικών της ΔΕΥΑΚ (-έλεγχος προμηθειών- αναθέσεων-, απολύσεις και εξορθολογισμό αποζημιώσεων των μεγαλοστελεχών της επιχείρησης) προέκυψε η πρόταση με συγκεκριμένο οδικό χάρτη της αξιοποίησης των αρχοντικών της Καστοριάς στα οποία μάλιστα έχουν επενδυθεί ουκ ολίγα χρηματικά ποσά για την συντήρηση τους από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Το project περιλαμβάνει ήπια μετατροπή των πιο εντυπωσιακών αρχοντικών σε επισκέψιμους χώρους με βιώσιμο και αποδοτικό χαρακτήρα (εστιατόρια πολυτελείας, ξενοδοχεία ιδιαίτερου επιπέδου, παραχώρηση για κοινωνικές εκδηλώσεις σε εταιρίες ποιοτικού τουρισμού κα)

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην υπόθεση συμφωνήθηκε να εμπλακεί και ο οίκος αξιοποίησης ακινήτων της ΔΕΗ (βλέπε κινηματογραφικά studios στα παλιά εργοστάσια της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα) ο οποίος θα δώσει επιπλέον υπεραξία στα ακίνητα παραχωρώντας τα έναντι αδρού αντιτίμου σε κινηματογραφικές εταιρίες για παραγωγές υψηλού κασέ.

Τα έσοδα που θα προκύπτουν από όλες αυτές τις δράσεις, συμφωνήθηκε να κατατίθενται απευθείας σε ταμείο που θα εξυπηρετεί τις οφειλές της ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ αλλά και άλλα χρέη όπως εκείνα των σχολικών μονάδων του δήμου.

Το μόνο «αγκάθι» στην όλη ιδέα είναι η εκπρόσωπος του υπουργείου πολιτισμού τοπικά και συγκεκριμένα η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς κα Ανδρομάχη Σκρέκα, η οποία φέρεται να είπε σε κλειστό της κύκλο: «Θα πρέπει να περάσουν πάνω από το πτώμα μου για να καταφέρουν κάτι τέτοιο!», ενώ πηγές του δήμου φέρεται να σχολίασαν τη δήλωση της προϊσταμένης με μία αραβική παροιμία: «Να ανοίγετε το στόμα σας μόνο, όταν αυτό που έχετε να πείτε είναι πολυτιμότερο από την σιωπή.»…

Καλό μήνα!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria