Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς την εφορία, η οποία και αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες φορολογούμενους.

Την προαναγγελία για τη ρύθμιση έκανε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε ραδιοφωνικό σταθμό της συμπρωτεύουσας.

«Δεν θα αργήσει η ρύθμιση των 120 δόσεων» για τα χρέη προς την εφορία, διαβεβαίωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Βεβαίως δεν θα αργήσει», ήταν η ακριβής του δήλωση.

Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό, στη ρύθμιση των 120 δόσεων αναμένεται να εισαχθούν μόνο όσοι έχουν πραγματική ανάγκη, ενώ αντίθετα θα αποκλειστούν οι κακοπληρωτές.

«Για τις 120 δόσεις ποτέ δεν είπα ότι θα είναι χαμηλά ο πήχης, αλλά ότι πρέπει να κάνουμε ένα έξυπνο σύστημα, όπου μπαίνουν όσοι έχουν πραγματική ανάγκη, γιατί παλαιότερα έμπαιναν σε τέτοια συστήματα κι άνθρωποι που είχαν χρήματα. Πρέπει να προστατέψουμε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη και τους καλοπληρωτές» εξήγησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ταυτόχρονα ο κ. Τσακαλώτος κατέστησε σαφές ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων δεν είναι εντός της σφαίρας της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς.

«Απλώς οι Θεσμοί κοιτάζουν με το ένα μάτι μην καταστρέψουμε την κουλτούρα πληρωμής, στην οποία θεωρούν, όχι τελείως αδίκως, ότι στην Ελλάδα υπήρχε μια χαλαρότητα τα τελευταία 30-40 χρόνια».

Πηγή