Moody's: Αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου σε Β1 από Β3 - OlaDeka

Moody’s: Αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου σε Β1 από Β3

Σε αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου κατά δύο βαθμίδες, σε Β1 από Β3, προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος Moody’s, θέτοντας σταθερό outlook, από θετικό.

Ο οίκος κατέτασσε την Ελλάδα τρεις βαθμίδες χαμηλότερα από τη Fitch, που πρόσφατα διατήρησε την αξιολόγηση ΒΒ, με σταθερό outlook, και δύο βαθμίδες κάτω από την S&P, η οποία στις 20 Ιουλίου είχε προχωρήσει στην αναθεώρηση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας σε «θετική», επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση B+.

Όπως επισημαίνει, οι λόγοι για την ελληνική αυτή αναβάθμιση αποδίδονται στο ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μοιάζει να είναι εδραιωμένο και οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Θεωρεί δε πως η ενίσχυση της οικονομίας, σε συνδυασμό με την επιτήρηση από τους δανειστές, θα μειώσει περαιτέρω το ρίσκο ανατροπής των μεταρρυθμίσεων.

Παράληλα, αναφέρει ότι υπάρχει πλέον ιστορικό δημοσιονομικής υπεραπόδοσης, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί, αφού το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής βελτίωσης οφείλεται σε δομικά μέτρα.

Σημειώνει, τέλος, πως η βιωσιμότητα του χρέους έχει βελτιωθεί σημαντικά από το πακέτο ελάφρυνσης του περασμένου Ιουνίου.

Ναυτεμπορική

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria