Το παράπονο της πρώην προέδρου του Συλλόγου Καστοριανών Αυστραλίας κ. Ελευθερίας Λαλοπούλου - OlaDeka

Το παράπονο της πρώην προέδρου του Συλλόγου Καστοριανών Αυστραλίας κ. Ελευθερίας Λαλοπούλου

H παρουσία των μελών πρώτης γενιάς είναι το ίδιο απαραίτητη, όσο και των νεότερων στους παροικιακούς οργανισμούς 

Πολλοί μου τηλεφώνησαν και παραπονέθηκαν. Δεν έχουμε πρόσβαση, εκτίμηση, σεβασμό». Η πληροφορία από την κ. Ελευθερία Λαλοπούλου, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Καστοριανών Αυστραλίας «Η Καστοριά» που ιδρύθηκε τον Μάιο του 1988.
Η ίδια εργάστηκε σκληρά και συνεργάστηκε με επιτυχία τόσο με τα μέλη του τότε Διοικητικού Συμβουλίου όσο και με τα μέλη του ευρύτερου οργανισμού, ώστε να επιτευχθεί η αποπλήρωση της ιδιόκτητης στέγης με τη λήξη της θητείας της ίδιας, ως προέδρου, το 1998.

Παραδίνοντας τη σκυτάλη στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, είχε πει:
«Κατά τη διάρκεια της θητείας μας, ολοκληρώθηκε η προσπάθεια, όσον αφορά την ιδιόκτητη στέγη. Το χρέος ξεπληρώθηκε, δεν χρωστάμε τίποτε και έχουμε στα χέρια μας τον τίτλο ιδιοκτησίας του κτιρίου στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα και το οποίο πιστεύουμε και ελπίζουμε να γίνει το σπίτι όλων των Καστοριανών και μια κυψέλη ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
«Από δω και πέρα, ανοίγεται ένας καινούριος ορίζοντας με πολλές προοπτικές. Βρισκόμαστε στο κατώφλι ενός καινούργιου αιώνα και πρέπει να χαράξουμε νέα πορεία και να βάλουμε νέους στόχους. Οι σημερινές απαιτήσεις και ανάγκες είναι διαφορετικές και θα πρέπει κι’ εμείς να δούμε την πορεία του Συλλόγου μας μέσα από διαφορετικό πρίσμα, Εξ’ άλλου, όπως είπα, και προηγουμένως, οι Καστοριανοί ήταν πάντα προοδευτικοί και πρωτοπορούσαν σε όλους τους τομείς» είχε καταλήξει η κ. Λαλοπούλου.

Σήμερα, το κλίμα εντελώς διαφορετικό. Βαρύ, με παράπονα από τα παλιά μέλη, πολλά από αυτά ιδρυτικά, όπως μας πληροφορεί η ίδια.
«Θλίβομαι γιατί οι ιδρυτές, οι πρωτεργάτες του οργανισμού, δεν απολαμβάνουν σήμερα του σεβασμού και της εκτίμησης που δικαιούνται. Έδωσαν πάρα πολλά. Η πείρα τους είναι πολύτιμη και δεν αξιοποιείται, όπως θα έπρεπε. Το πρόβλημα, όμως, από ό,τι αντιλαμβάνομαι, είναι ευρύτερο και έχει εστίες σε διάφορα σημεία της οργανωμένης παροικίας».

Τι συμβαίνει με άλλους συλλόγους της παροικίας, διαβάστε όλο το ρεπορτάζ της Βίβιαν Μόρρις στο neoskosmos.com

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria