Τι περιμένω από τον Κασαπίδη - OlaDeka

Τι περιμένω από τον Κασαπίδη

Του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου

Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις μου με τον απλό κόσμο έχω την αίσθηση ότι το φαβορί για την Περιφέρεια είναι ο κ. Κασαπίδης.

Βέβαια στην Δημοκρατία στις εκλογές τίποτα δεν είναι σίγουρο αλλά μπορούμε να λέμε για το πλέον πιθανόν.

Σαν Καστοριανός πολίτης περιμένω από τον κ. Κασαπίδη (τον οποίο γνωρίζω μεν αλλά δεν έτυχε ποτέ να συζητήσω κατ ιδίαν μαζί του) να δώσει μία άλλη πνοή στον τόπο μας.

Έχω παρακολουθήσει τον αγώνα του για τα αρωματικά φυτά και την γεωργία.Δεν είμαι καλός γνώστης του θέματος για τα αποτελέσματα και την επιτυχία του ή μη, αλλά σίγουρα εκτιμώ την προσπάθειά του να δημιουργήσει μια νέα αντίληψη για τις καλλιέργειες και να αναμιχθεί ενεργά με τον σχεδιασμό τους.Αυτό δεν είναι πολύ συνηθισμένο στους Έλληνες Βουλευτές.Οι περισσότεροι γυροφέρνουν από το κράτος,τους υπαλλήλους του,τους Δήμους και τους ‘φτασμένους” επιχειρηματίες. Θάλεγα ότι πηγαίνουν στα σίγουρα.

Περιμένω λοιπόν μια συνέχιση αυτής της προσπάθεια σε επίπεδο περιφέρειας γενικά και στον νομό μας ειδικά.

Ο νομός μας μετά την κρίση της γούνα που φαίνεται να είναι δομική και μακροχρόνια καλείται να ανακαλύψει νέους επιχειρηματικούς δρόμους.

Αυτό θα είναι ευλογία για τον τόπο μας και ειδικά για κάποιους που έχοντας μία υλικοτεχνική υποδομή στην γουνοποιία που την απέκτησαν με κόπο και ιδρώτα,τώρα την βλέπουν σαν βάρος αφού δεν αποδίδει τίποτα.Αυτοί λοιπόν καλούνται να αλλάξουν σε μια μεγάλη σχετικά ηλικία επάγγελμα.Θέλουν υποστήριξη. Θέλουν ανθρώπους να τους κατευθύνουν.Να τους εμπνεύσουν.Ομολογώ ότι είναι δύσκολα αλλά κάποιος πρέπει να τολμήσει.Δεν κρύβω ότι ο αρχικός ενθουσιασμός της αναγγελίας της υποψηφιότητάς του έχει κοπάσει.

Η αθρόα προσέλευση υποψηφίων λόγω της αρχικής σιγουριάς της εκλογής τους απογοήτευσαν κάποιους. ΄

Αρχισε η γνωστή γκρίνια.Ο δε τρόπος επιλογής των υποψηφίων που είναι λίγο πολύ σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αποτέλεσμα ισορροπιών δεν φαίνεται να ήταν το καλύτερο-άριστο.Όμως δεν είναι καιρός για διασπάσεις και αλληλοεξουδετέρωση. Προσωπικά θα είμαι πάντα κριτής όλης της προσπάθειας του και δεν κρύβω ότι μου άρεσε το ‘πρέπει να γίνουμε σαν την Κοζάνη” της υποψηφίου του κ. Κοζατσάνη.

Αν με αυτό εννοεί την αποτελεσματικότητα στις ενέργειες, την διεκδίκηση και τον “καλό τοπικισμό”.

Αρκετά με την διάσπαση και την μιζέρια μεταξύ μας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria