Τι γιορτάζουμε σήμερα - OlaDeka

Τι γιορτάζουμε σήμερα

Του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα έχουμε άρθρα ,αναρτήσεις και σχόλια για το εάν ο παλαιών Πατρών Γερμανός ξεκίνησε ή όχι σήμερα την επανάσταση,εάν ήταν μαζί του οπλαρχηγοί,εάν..εάν..κατόπιν το γνωστό τροπάριο για τις παρελάσεις και αν είναι ή όχι χρήσιμες.

Η ιστορία και η ανακάλυψη μέσω πηγών δεν πρέπει να απαγορεύετε στα δημοκρατικά κράτη. Επομένως σε μία άσχετη ημερομηνία δεν με πειράζει να διαβάσω μία ανάλυση που αμφισβητεί τα γεγονότα όπως τα έχουμε μάθει.

Οι ιστορικοί πρέπει να μπορούν να κάνουν έρευνες και να ανακαλύπτουν ή να προσεγγίζουν την αλήθεια.

Μπορεί κάποια στιγμή όταν το διαβάζουμε να μας κακοφαίνεται αλλά η επιστήμη είναι επιστήμη.Θεωρώ όμως ύβρι, σήμερα ή παραμονές της εθνικής μας γιορτής να βγαίνουν χαιρέκακα παρόμοια άρθρα και να προσπαθούν να μετριάσουν την χαρά της γιορτής.

Να αρχίζουν και να αραδιάζουν συμπεράσματα από τέτοιες έρευνες . Σε αυτούς λοιπόν απευθύνομαι.

Δεν έχει σημασία ούτε πότε έγινε, ούτε ποιος την ξεκίνησε την Επανάσταση του 21.ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ. Ότι εμείς σήμερα είμαστε ελεύθεροι και αυτό γιορτάζουμε.

Στον τόπο μας,πριν από 100+ χρόνια είχαμε τον τουρκοκατακτητή στο σβέρκο μας.

Η γιαγιά μου από τον πατέρα μου εξιστορούσε τον φόβο για τον Μπέη και τους Τούρκους όταν περνούσε από τα χωριά μας,όπως τα είχαν ζήσει βιωματικά,στο πετσί τους.Τα θυμάμαι όλα.Ε, σήμερα εγώ είμαι ελεύθερος.Αυτό γιορτάζουμε όλοι,αυτό γιορτάζω και εγώ.

Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία αυτό αισθάνονται οι ανά τον κόσμο Έλληνες.

Η δε παρέλαση είναι απότιση τιμής προς αυτούς και εάν δεν υπήρχε σήμερα δεν έπρεπε να κάνουμε κάτι άλλο;Να περνούσε η ημέρα έτσι χωρίς κάποιο σημάδι! οι γιορτές, ο χορός τα τραγούδια δεν υπόκεινται στην λογική ανάλυση.

Όπως λοιπόν σε ένα γάμο δεν πάμε να πούμε για αρρώστιες και δυσάρεστες καταστάσεις αλλά συμμετέχουμε με τον χορό και το τραγούδι,έτσι νομίζω και σήμερα δεν χρειάζεται να αναφέρουμε παρά μόνα αυτά που μας χαροποιούν και μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας και αυτούς που θυσιάστηκαν για εμάς!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria