Παναγιώτης Γιαννάκης: O «Δράκος» στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - OlaDeka

Παναγιώτης Γιαννάκης: O «Δράκος» στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα είναι το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές – Τι ισχύει με την Κατερίνα Θάνου

Ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ! Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr η απόφαση είναι πλέον ειλημμένη και ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, θα είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της Κυβέρνησης στις Ευρωεκλογές.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ. Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων, έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και όσο και ως προπονητής. Στην καριέρα του ως αθλητής έχει κατακτήσει 7 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 7 Κύπελλα, 1 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, ενώ έχει γράψει Ιστορία με την Εθνική ομάδα δηλώνοντας ανέκαθεν «στρατιώτης» της εθνικής. Ηταν μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ του 1987, ενώ έχει γράψει Ιστορία και ως προπονητής κατακτώντας το Ευρωμπάσκετ του 2005, το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006.

Το τελευταίο διάστημα ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν βρισκόταν στον στίβο της προπονητικής και απ’ ό,τι φαίνεται έχει αποφασίσει να τον εγκατελείψει αν εκλεγεί ως Ευρωβουλευτής. Τον Ιούνιο 2012 ανέλαβε προπονητής της γαλλικής Λιμόζ, όπου παρέμεινε για μία σαιζόν. Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε την Εθνική μπάσκετ ανδρών της Κίνας, με συμβόλαιο τριετούς διαρκείας, αλλά αποχώρησε το 2014 από τον πάγκο της. Στις 7 Ιουλίου 2017 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Άρη, από τον οποίο αποχώρησε τον Μάρτιο του 2018.

Σοβαρές πιθανότητες για Κατερίνα Θάνου

Στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς να βρίσκεται και η Κατερίνα Θάνου. Η απόφαση δεν είναι οριστική, ωστόσο, το ενδεχόμενο εξετάζεται πολύ σοβαρά και είναι αρκετοί αυτοί στο κόμμα που τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητά της.  Η Κατερίνα Θάνου γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1975 είναι πρώην αθλήτρια του στίβου που αγωνιζόταν στους δρόμους ταχύτητας. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μαεμπάσι της Ιαπωνίας το 1999 και στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες κλειστού στίβου στα 60 μέτρα το 1996 και το 2000. Σπουδαία επιτυχία στην καριέρα της αποτέλεσε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2000.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria