Ο Δήμος Άργους Ορεστικού κάνει τη διαφορά! - OlaDeka

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού κάνει τη διαφορά!

«Στον Δήμο Άργους Ορεστικού αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υπάρχουν για την υλοποίηση έργων, γι αυτό κάνουμε τη διαφορά. Μπορούμε να μιλάμε για έναν Δήμο πρωτοπόρο και απόλυτα υγιή».

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου αναφερόμενος στα έργα τα οποία έγιναν σε όσα υλοποιούνται αυτή τη στιγμή αλλά και σε εκείνα τα οποία προγραμματίζονται στον Δήμο.

Συγκεκριμένα: «Σε εξέλιξη βρίσκεται έργα βελτίωσης δικτύων ύδρευσης προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα έργα αυτά αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Το συμπληρωματικό έργο του δικτύου ομβρίων μέσα στην πόλη το οποίο είχε διακοπεί λόγω του χειμώνα, ξαναρχίζει και συνεχίζεται στο υπόλοιπο τμήμα του Άργους Ορεστικού.

Το πολύ μεγάλο και ουσιαστικής σημασίας για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος είναι ο τριτοβάθμιος βιολογικός καθαρισμός της πόλης του Άργους Ορεστικού με προϋπολογισμό 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο είναι σε φάση διαγωνισμού. Εκτιμώ ότι σε ένα δεκαήμερο θα έχουμε και τον ανάδοχο που θα το αναλάβει.

Έχουμε την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τον ανοιχτό διαγωνισμό για την υποβολή της πρώτης φάσης της διευθέτησης του ποταμού Αλιάκμονα και έπεται και η δεύτερη φάση η οποία πρόκειται να υποβληθεί τέλος της άλλης   εβδομάδας με προϋπολογισμό 12 εκατομμύρια ευρώ στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Έχουμε επίσης υποβάλει εννέα έργα υδρεύσεων – αποχετεύσεων. Όταν θα υλοποιηθούν τα έργα αυτά θα έχουμε λύσει το θέμα της επεξεργασίας των λυμάτων όλων των οικισμών του Άργους Ορεστικού.

Βελτιώνονται όλες οι δεξαμενές των χωριών. Οι περισσότερες είχαν κατασκευαστεί πριν από 40 ή 50 χρόνια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προμήθεια ενός καινούργιου συστήματος ανίχνευσης διαρροών των δικτύων και αναβάθμισης των αντλιοστασίων. Το έργο αυτό είναι ύψους 550.000 ευρώ.

Το πολύ μεγάλο έργο το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα εντάχθηκε  στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των Σχολείων και του Παλαιού Λυκείου του Άργους Ορεστικού, το οποίο φιλοξενεί όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ένα πολύ ουσιαστικό έργο προϋπολογισμού 5, 5 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο αλλάζει η ενεργειακή απόδοση αλλά και η εξωτερική όψη όλων των κτιρίων καθώς και των στεγών τους και μειώνεται το κόστος της θέρμανσης. Παράλληλα τοποθετούνται στα σχολεία φωτοβολταϊκά συστήματα.

Από κει και πέρα, έχουμε το έργο της επέκτασης των αιθουσών του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Κατασκευάζονται μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ένα κλειστό γυμναστήριο. Ο προϋπολογισμός θα ανέλθει στα 1.750.000 ευρώ. Για το έργο αυτό έχει γίνει διαγωνισμός, έχουμε υπογράψει σύμβαση με τον ανάδοχο και αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας – μόλις βγει στον αέρα η πρόσκληση – το έργο της διαμόρφωσης της εισόδου του Άργους Ορεστικού, προϋπολογισμό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αφορά την είσοδο της πόλης Άργους Ορεστικού από το Δισπηλιό έως και το Αεροδρόμιο. Η διαμόρφωση του συγκεκριμένου τμήματος γίνεται κυρίως για λόγους ασφαλείας για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Ολοκληρώνουμε το κομμάτι που λέγεται παιδικές χαρές. Απομένουν μόνο οι τρεις μεγάλες παιδικές χαρές της πόλης του Άργους Ορεστικού μια και τα προηγούμενα χρόνια από ίδια έσοδα αναβαθμίσαμε σιγά – σιγά τις παιδικές χαρές σε όλα τα χωριά.

Μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» υπογράψαμε σύμβαση με τον ανάδοχο για την προμήθεια μηχανημάτων για το αμαξοστάσιο του Δήμου που απαιτούνταν μια και ο εξοπλισμός ήταν γερασμένος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υποβάλουμε συνεχώς προτάσεις και στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» με σκοπό την υλοποίηση και άλλων έργων.

Υπάρχει ένα πρόγραμμα ύψους 70.000 ευρώ για την αναβάθμιση του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Κωσταραζίου καθώς και του 1ου Νηπιαγωγείου της πόλης του Άργους Ορεστικού.

Άλλα τρία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας τα οποία είναι συνοδευτικά του μεγάλου έργου του ποταμού Αλιάκμονα. Μιλάμε για τον καθαρισμό του ρέματος Μουρίκι στον Γέρμα το οποίο πλημμυρίζει δημιουργώντας προβλήματα κατά τους χειμερινούς μήνες και τον καθαρισμό του παραπόταμου του Αλιάκμονα στο Άργος Ορεστικό, που επίσης πλημμυρίζει.

Υπάρχει και ένας πολύ μεγάλος αριθμός μικρών έργων τα οποία ήδη εκτελούνται από τα ελάχιστα ίδια έσοδα του Δήμου τα οποία προκύπτουν πλέον από τον εκσυγχρονισμό και τον εξορθολογισμό όλων των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου κατεβάζοντας χρόνο με τον χρόνο το κόστος όλων των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, χωρίς όμως να υποβαθμίζουμε την ποιότητά τους κάνοντας έτσι τη διαφορά και μπορούμε να μιλάμε σήμερα για έναν Δήμο απόλυτα υγιή και απόλυτα πρωτοπόρο.

Υπάρχουν και άλλα έργα σε εξέλιξη για τα οποία σε αυτή τη φάση ωριμάζουν οι μελέτες. Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα υπάρχουν και κάποιες νέες προσκλήσεις», τόνισε ο κ. Κεπαπτσόγλου.

Τα έργα τα οποία έγιναν κατά την τελευταία πενταετία στον Δήμο Άργους Ορεστικού, θα έχουν την ευκαιρία να τα πληροφορηθούν οι πολίτες της περιοχής στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου.

Σ.Ι – Ε.Ψ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria