Συνολικά 104.511 αιτήσεις  έχουν ήδη εγκριθεί για τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) στην ιστοσελίδα της.

Ο αριθμός των 104.511 αιτήσεων αντιστοιχεί σε 277.983 δικαιούχους.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, μέχρι νωρίς το πρωί της Πέμπτης, έχουν υποβληθεί 246.379 αιτήσεις, από τις οποίες 104.511 εγκρίθηκαν, 16.946 απορρίφθηκαν, 27.308 ακυρώθηκαν και 96.296 είναι σε αναμονή.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας www.epidomastegasis.gr.

Βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου που θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος.

Η πλατφόρμα θα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία ώστε να υποδέχεται αιτήσεις ανά πάσα στιγμή, ενώ δικαιολογητικά (π.χ. πιστοποιητικό γέννησης, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου κτλ) υποβάλλονται στα Κέντρα Κοινότητας.

Η είσοδος στην ηλεκτρονική αίτηση γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet.

Στη συνέχεια πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ και εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.α.).

Το επίδομα ενοικίου κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα ανάλογα την σύνθεση του νοικοκυριού.

Αν το ενοίκιο είναι μικρότερο, το επίδομα περιορίζεται ανάλογα.

Πηγή