NOVARTIS - Ραγδαίες εξελίξεις με μίζα ρεκόρ 13 εκατ. σε υπουργό - OlaDeka

NOVARTIS – Ραγδαίες εξελίξεις με μίζα ρεκόρ 13 εκατ. σε υπουργό

ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΥΠΟΠΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis τις επόμενες εβδομάδες. Καταλυτικό ρόλο παίζει λογαριασμός πρώην υπουργού στον οποίο κατατέθηκε μίζα 13 εκατομμυρίων.

Η Κυριακάτικη Kontranews με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αποκαλύπτει τη διαδρομή της μίζας Συγκεκριμένα πρόκειται για μία«αμαρτωλή συναλλαγή» ύψους 13 εκατ. ευρώ από πρώην υπουργό στην Ελβετία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει συγκεκριμένος λογαριασμός. Ο αριθμός του καταγράφεται σε διαβαθμισμένα έγγραφα των Αμερικανών, που έχουν δοθεί στους Ελληνες εισαγγελείς.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ανάληψη χρημάτων από ύποπτο λογαριασμό στις ΗΠΑ. Την ανάληψη έκανε γιος πρώην υπουργού. Επίσης, ερευνάται και η αγορά ακινήτου σε πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο στόχαστρο λοιπόν για να κληθούν ως ύποπτοι ή και να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους, είναι πρώην υπουργός, κι άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα. Η καταβολή που έγινε στον πρώην υπουργό ύψους 13 εκατ. ευρώ φαίνεται να συνδέεται με συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε σε ίδρυμα των ΗΠΑ.

Οι άλλοι δύο πολιτικοί σχετίζονται με το θέμα της υπερτιμολόγησης και της προνομιακής νομοθέτησης υπέρ της Novartis. Οι αρχικές πληροφορίες που έδωσαν για τα τρία πολιτικά πρόσωπα προστατευόμενοι μάρτυρες συνοδεύονται πλέον και από έγγραφα, αλλά και πλήθος επιβαρυντικών στοιχείων που βρέθηκαν σε σκληρούς δίσκους υπολογιστών που εντοπίστηκαν, είτε στην εταιρεία, είτε στη γνωστή πλέον αποθήκη του Ασπρόπυργου.

Τα νέα στοιχεία ανοίγουν το δρόμο, λένε οι πληροφορίες να ασκηθούν ακόμα και διώξεις κατά πολιτικών προσώπων.

Οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν όταν  Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς παραδοθεί το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης. Βεβαίως, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης αυτής Αρχής δεν ασχολούνται με τα πολιτικά πρόσωπα. Ερευνούν την ανάμιξη από δημόσιους λειτουργούς που είχαν εμπλοκή στην τιμολόγηση του φαρμάκου.

Ομως, κρίνεται καθοριστικό για τις εξελίξεις γιατί θα προσδιοριστεί η ζημιά που υπέστη το Δημόσιο από το σκάνδαλο Novartis.

030219-KONTRANEWS

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria