H Συνταγματική αναθεώρηση έχει εκθέσει Δακή και Ζεμπιλιάδου με τα ψηφισθέντα από ΝΔ ,ΚΙΝΑΛ - OlaDeka

H Συνταγματική αναθεώρηση έχει εκθέσει Δακή και Ζεμπιλιάδου με τα ψηφισθέντα από ΝΔ ,ΚΙΝΑΛ

Αναδεικνύουμε κάποια από τα ψηφισθέντα στην διαδικασία της  Συνταγματικής αναθεώρησης που διεξάγεται στην Βουλή και κατά την γνώμη μας έχουν  ενδιαφέρον.

  • Η ΝΔ τόσο καιρό ζητούσε δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, και σήμερα ψήφισε ΟΧΙ στην πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης «προς την κατεύθυνση της υποχρέωσης κύρωσης με δημοψήφισμα διεθνών συνθηκών»!!!!!
  • Το ΚΚΕ δεν ψήφισε την «κατοχύρωση θρησκευτικής ουδετερότητας»… !!!!!

Το σημαντικότερο όμως και με «Περιφερειακή διάσταση» είναι η αλλαγή που προστατεύει συνταγματικά το νερό και την ενέργεια από τις ιδιωτικοποιήσεις: άρθρο 21 (προσθήκη παραγράφου 7) (προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης του δημόσιου ελέγχου των βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια, ώστε τα δίκτυα διανομής τους να υπόκεινται σε καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας και να τελούν σε δημόσιο έλεγχο και προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης των κοινών αγαθών)

Εκεί έχουμε 154 «ΝΑΙ», 115 «ΟΧΙ», 3 «ΠΑΡΩΝ».

Έτσι πλέον , η  Συνταγματική Αναθεώρηση ανέδειξε, σε δεύτερο χρόνο, νικητή τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας στην πολιτική κόντρα που είχε ξεκινήσει η αντιπολιτευση της περιφερειακής Αρχής (Ζεμπιλιάδου , Δακής) .
Και αυτό επειδή ο κ. Καρυπίδης σε δημόσιες παρεμβάσεις έχει κατ επανάληψη ταχθεί ΥΠΕΡ του δημοσίου ελέγχου των αγαθών της Ενέργειας και του Νερού , (καθώς και με αναλυτικό  κειμενο του στην Δημόσια Διαβούλευση του επίμαχου νομοσχεδίου) την στιγμή που τα κόμματα που στηρίζουν την κα. Ζεμπιλιαδου (ΚΙΝΑΛ)  και τον κ. Δακή (ΝΔ) σήμερα ,  ξαφνικά , ψήφισαν ΚΑΤΑ.
Υ.Γ.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ Κασαπίδης , ακολουθώντας προφανώς  την γραμμή της ΝΔ ψήφισε και αυτός ΚΑΤΑ του δημοσίου αγαθού της Ενέργειας και του Νερού.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria