Film office: Τι σημαίνει στην πράξη και στην…τσέπη για τις πόλεις της Δ. Μακεδονίας - OlaDeka

Film office: Τι σημαίνει στην πράξη και στην…τσέπη για τις πόλεις της Δ. Μακεδονίας

Η δημιουργία γραφείου συντονισμού οπτικοακουστικών παραγωγών μετρίου και μεγάλου προϋπολογισμού σε περιοχές της Κοζάνης , Καστοριάς , Φλώρινας και Γρεβενών ίσως είναι η οικονομική είδηση της χρονιάς για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας .

Ο,τι επαγγέλματα (και υλικά) χρειάζεται ένα σπίτι για να οικοδομηθεί, (περίπου 100τ.μ.), αλλά τόσα μπορεί να χρειαστεί κάθε νέα παραγωγή κινηματογραφικής ταινίας που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας .

Το παραπάνω ισχύει για την δημιουργία σκηνικών σε οργανωμένα στούντιο όπως της ΔΕΗ στην Κοζάνη και σε άλλες πιθανες περιοχές γυρισμάτων σε Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Πρέσπες .

Ταυτόχρονα επαγγέλματα όπως τεχνικών εικόνας -ήχου, ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας -ηχου , μοντάζ , σκηνοθέτες , ηθοποιοί , ζωγράφοι, κάμεραμαν, ηλεκτρονικοί μηχανικοί , μηχανικοί υπολογιστών και δικτύων και δεκάδες άλλα είναι στην hot list για τους ανθρώπους του film office ώστε να προταθούν στους επιχειρηματίες του κινηματογράφου κατά τις επαφές τους .

Στην hot list των επαγγελμάτων θα πρέπει να συμπληρωθεί και η hot list περιοχών της Περιφέρειας που θα καταρτιστεί σε λίγο καιρό .

Πληροφορίες του nowm θέλουν τον κ .Καρυπίδη να συγκεντρώνει άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους του χώρου με άμεση ή έμμεση σχέση με το αντικείμενο (ξενοδόχους, tour operators, εστίαση, αναψυχή, ενώσεις και σωματεία επαγγελμάτων, ενοικιαζόμενα δωμάτια) για την συγκέντρωση και δημιουργία οπτικού υλικού με τις δυνατότητες των περιοχών στις τέσσερις Π.Ε . σε φυσικό τοπίο και υποδομές, μνημεία κλπ όπου μπορούν να γίνονται γυρίσματα και δίνοντας απτά κίνητρα να αποτελούμε κορυφαία παγκόσμια επιλογή .
Η εξακτίνωση του film office στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες θα παρακολουθείται με διαδικτυακό πληροφοριακό σύστημα που θα δημιουργηθεί και θα καταγραφει τις πρωτοβουλιες και δυνατότητες της περιοχής .

Κομβικό σημείο σε όλο αυτό το διεθνές επιχειρηματικό εγχείρημα που μπαίνει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Καστοριάς .

Υ.Γ ( Η μεγαλύτερη παραγωγή που έγινε ποτέ στην Ελλάδα σε κόστος, ήταν το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι που άφησε 6,5 εκατ. ευρώ στην Κεφαλλονιά !!!! )

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria