Τσίπρας: Κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις ενάντια στην επέλαση της ακροδεξιάς - OlaDeka

Τσίπρας: Κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις ενάντια στην επέλαση της ακροδεξιάς

VIDEO

Σε δηλώσεις προέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η προετοιμασία της συνεδρίασης της Κ.Ε. του κόμματος, που θα έχει στο επίκεντρό της τις ευρωεκλογές.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Ένα πλατύ κάλεσμα θα απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κόμματα συλλογικότητες, αλλά και πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο, με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, μιας ευρύτατης συμπαράταξης, προκειμένου να αποτραπεί ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών η άνοδος, η επέλαση στην Ευρώπη της ακροδεξιάς», είπε ο πρωθυπουργός.

Η πρόταση για το προοδευτικό μέτωπο είναι ειλικρινής

«Η πρόταση είναι ειλικρινής, απευθύνεται σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο και αναγνωρίζουν ως μέγιστο διακύβευμα της εποχής την αναχαίτιση της ανόδου της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων επιλογών, και νεοφιλελεύθερων πολιτικών», τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ευρύτατο προοδευτικό μέτωπο.

 Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου

«Έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές 26 Μαΐου και αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια μέρα», απάντησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Μάιο.

Με «σταυρό» οι ευρωεκλογές

Κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, τονίζουν πως «Δεν υπάρχει θέμα λίστας» στις επερχόμενες ευρωεκλογές, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. 

Οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν κανονικά με «σταυρό».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria