«Τεράστιο» κοίτασμα φυσικού αερίου φαίνεται πως βρέθηκε στην Κύπρο - OlaDeka

«Τεράστιο» κοίτασμα φυσικού αερίου φαίνεται πως βρέθηκε στην Κύπρο

Έτοιμη να προβεί σε ανακοινώσεις για την ανακάλυψη ενός τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας φαίνεται πως είναι η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil, όπως καταμαρτυρούν κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του κυπριακού ειδησεογραφικού δικτύου SigmaLive, η αμερικανική εταιρία αναμένεται να δώσει στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έως τώρα δραστηριότητας της στην θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας της Λευκωσίας την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα πάντοτε με την ίδια πηγή, την είδηση αυτή αποκάλυψε Κύπριος υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο περιθώριο του συνεδρίου EGYPS 2019 που διεξάγεται στο Κάϊρο.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω πηγή, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, ανέφερε πως δεν πρόκειται για ένα κοίτασμα το ίδιο μεγάλο όσο το κοίτασμα φυσικού αερίου Zohr στην Αίγυπτο, αλλά πως διαθέτει παρόμοια αποθέματα».

Με στόχο την βέλτιστη αξιοποίηση των προοπτικών που παρουσιάζει ο τομέας της Ενέργειας, η Κύπρος συμμετείχε το τριήμερο 11-13 Φεβρουαρίου στην Διεθνή Έκθεση «Egypt Petroleum Show (EGYPS 2019)», κατόπιν πρωτοβουλίας του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ).

Η συμμετοχή της Κύπρου αποφασίστηκε στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για ανάδειξη του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας στα ενεργειακά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Διεθνής Έκθεση «Egypt Petroleum Show» είναι μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις σε περιφερειακό επίπεδο, φιλοξενώντας πέραν των 20,000 συμμετεχόντων και 500 εταιρειών.

Η Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, «απαντά» με επίδειξη στρατιωτικής ισχύος, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας ετοιμάζεται να προχωρήσει στην μεγαλύτερη άσκηση στην ιστορία του, καθώς αναμένεται φρεγάτες και αντιτορπιλικά να αναπτυχθούν στην Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Μεσόγειο για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», που ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 8 Μαρτίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria