Σοκ στο σκάνδαλο Novartis: Γραμματέας “κάρφωσε” - OlaDeka

Σοκ στο σκάνδαλο Novartis: Γραμματέας “κάρφωσε”

Ερχονται συνταρακτικές εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis. Οι εισαγγελείς της Διαφθοράς έχουν συγκεντρώσει και νέα αποκαλυπτικά στοιχεία τα οποία τους δίνουν μεγαλύτερη δυνατότητα να “ακουμπούν” καλύτερα και πιο θεμελιωμένα εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, που κόστισε δεκάδες δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό.

Το νέο όπλο στη φαρέτρα είναι η γραμματέας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα. Οπως αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Kontranews είναι η νέα προστατευόμενη μάρτυρας η οποία έδωσε συγκλονιστικά στοιχεία στους εισαγγελείς. “Η γραμματέας της συζύγου του Στουρνάρα τα κάρφωσε όλα” είναι ο αποκαλυπτικός τίτλος της εφημερίδας που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους στοιχεία από συνομιλίες, βίντεο, e-mail και άλλα ντοκουμέντα. Αυτά, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, τους επιτρέπουν να κλητεύσουν πολιτικά πρόσωπα ως ύποπτα να απολογηθούν.

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ που λείπει ώστε να σταλούν οι κλήσεις σε απολογία είναι η έκθεση της επιθεώρησης δημόσιας διοίκησης από την οποία θα προκύπτει το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το Δημόσιο. Τη ζημιά που έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες. Τη ζημιά που πλήρωσε ο ελληνικός λαός με τη λαίλαπα των μνημονίων, αφού το σκάνδαλο Novartis και γενικότερα του φαρμάκου είναι μία από τις μεγάλες αιτίες που έριξαν τη χώρα στα βράχια.

Το πολύ άσχημο νέο για τους εμπλεκόμενους έρχεται από την τελευταία δίκη του παραδικαστικού κυκλώματος. Σε αυτή το δικαστήριο καταδίκασε δικαστή σε μεγάλη ποινή φυλάκισης, χωρίς να έχει βρεθεί η διαδρομή του χρήματος. Οι δικαστές στηρίχτηκαν στις άλλες αποδείξεις και τις μαρτυρίες. Μάλιστα αιτιολόγησαν την απόφασή τους λέγοντας ότι εκείνος που δωροδοκήθηκε δεν έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα υποχρεωτικά. Και ούτε αγόρασε ντε και καλά κάποιο περιουσιακό στοιχείο με αυτά τα χρήματα.

Οπότε όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει προηγούμενο το οποίο μπορεί να προκαλέσει καταδίκη και στο σκάνδαλο Novartis. Κι αυτό χωρίς να έχουν βρεθεί τα ίχνη του “μαύρου”  χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, που ήδη δημοσίευσε ο eretikos.gr, 6 πολιτικοί από τους 10 των οποίων τα ονόματα ακούστηκαν, θα κληθούν σε απολογία από τους εισαγγελείς.

170219-KONTRANEWS

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria