Σκόπια: «Σιγά-σιγά θα γίνουμε Βορειομακεδόνες» - "Αποσυναρμολογείται το...μακεδονικό έθνος" - OlaDeka

Σκόπια: «Σιγά-σιγά θα γίνουμε Βορειομακεδόνες» – “Αποσυναρμολογείται το…μακεδονικό έθνος”

Όπως χρησιμοποιούνται οι όροι Νεοϋορκέζοι ή Νεοζηλανδοί, η New Europe θα αποκαλεί τους κατοίκους του κράτους ως Βορειομακεδόνες

Δείτε τι γράφουν οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι:

Ιανουάριος 31, 2019. 20:18 – Σκόπια.

«Αν και οι αρχές μας, πιστεύουν ότι μας έχουν πείσει, ότι προστάτευσαν την ταυτότητά μας με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι που οι πολίτες μας θα ονομάζονται Μακεδόνες/Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, ωστόσο οι φόβοι πολλών αναλυτών, εμπειρογνωμόνων και αντιπάλων της Συμφωνίας  ότι θα γίνει αλλαγή στην ταυτότητά μας, γίνεται πραγματικότητα. Άλλωστε τέτοιες συμπεριφορές άρχισαν να εμφανίζονται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Συνεχίζει:

Η εφημερίδα «New Europe» μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εφημερίδες στις Βρυξέλλες, δημοσίευσε ένα άρθρο αφιερωμένο στην περίπτωσή μας με τίτλο «Καλώς Όρισες Βόρεια Μακεδονία»- Welcome North Macedonia!

Αναφέρεται στον επίλογο της μακρόχρονης διαφωνίας και στην ίδια τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι το νέο όνομα του κράτους έχει δημιουργήσει ένα άλλο νέο όνομα «Βορειομακεδόνας» «Σεβερνομακεντόνσκι»-Северномакедонски.

“Η New Europe θα χρησιμοποιεί από τώρα και στο εξής το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Μέχρι στιγμής ήμασταν προσεκτικοί στη χρησιμοποίηση του όρου Μακεδονία/FYROM και τώρα θα χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο μόνο σε ιστορικό πλαίσιο. Θα χρησιμοποιούμε επίσης τον επιθετικό προσδιορισμό «Βορειομακεδονικός», όπως απαιτείται, ως συντομότερη εκδοχή του όρου «της Βόρειας Μακεδονίας», όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών”.

Όπως χρησιμοποιούνται οι όροι Νεοϋορκέζοι ή Νεοζηλανδοί, η New Europe θα αποκαλεί τους κατοίκους του κράτους ως Βορειομακεδόνες, αποφεύγοντας τη φράση «Μακεδόνες/Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας», όπως γράφει η Συνθήκη των Πρεσπών.

Πριν από άρθρο αυτό υπάρχει μια εικόνα που απεικονίζει κορίτσια κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής εκστρατείας για το «ναι» της ‘Μακεδονίας στην Ευρώπη’ και αναγράφεται «οι γυναίκες της Βόρειας Μακεδονίας κρατούν πλακάτ… (γράφει το σλαβικό δημοσίευμα).

Και το σλαβικό κείμενο των Σκοπίων καταλήγει:

Με τέτοια άρθρα, πραγματοποιούνται οι μεγαλύτεροι φόβοι πολλών ‘Μακεδόνων’ εμπειρογνωμόνων, εξηγώντας ότι η συμφωνία είναι κεφαλαιοποιητική και αποσυναρμολογεί το μακεδονικό έθνος, λαμβάνοντας, ακόμη,  υπόψη το διαφημιστικό σποτ του Τσίπρα, ότι ο όρος Μακεδονία παρέμεινε ελληνικός , ενώ μας άφησε να χρησιμοποιούμε μόνο τον όρο Βόρεια Μακεδονία και δεν αναγνωρίζει λαό μακεδονικό, τότε γίνεται σαφέστερο το είδος της διαδικασίας που περνάει η πατρίδα μας, γράφει  η ιστοσελίδα taratur.mk.

welcome

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria