Πολάκης στη Βουλή: Γιατί με σπιλώνει ο Στουρνάρας (vid) - OlaDeka

Πολάκης στη Βουλή: Γιατί με σπιλώνει ο Στουρνάρας (vid)

Ζήτησε έλεγχο και σε άλλα δάνεια, όπως και στο δικό του, ο κ. Πολάκης από τον Γιάννη Στουρνάρα

«Ποταμός» ήταν από βήματος της Ολομέλειας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, που χρησιμοποίησε δύο λεπτά για να στηρίξει τροπολογία του υπουργείου του στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο και απάντησε στην ομοβροντία πυρών που είχε νωρίτερα δεχθεί από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, βουλευτή της ΝΔ και τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου από το ΚΙΝΑΛ.

«Επειδή εδώ και τρεις τέσσερις μέρες έχει εξαπολυθεί επιχείρηση δολοφονίας του χαρακτήρα μου αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω», είπε ο αναπληρωτής υπουργός. Και συνέχισε: «Ποια είναι η μεγάλη εικόνα: Βγαίνει ο Τσουκάτος στο δικαστήριο και λέει ότι χρηματοδοτήθηκε το ΠΑΣΟΚ με 16 δισεκατομμύρια ευρώ… Βγαίνει στην επιφάνεια ότι το «Πρώτο Θέμα»  ότι το χρηματοδότησε εφοπλιστής από την Ελβετία με 1,8  εκατομμύρια ευρώ…

Βγαίνει ότι ο ίδιος εφοπλιστής έχει χρηματοδοτήσει την επιχείρηση της κ  Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη με 800 χιλιάδες ευρώ… Κι ύστερα όλοι ασχολούνται ξαφνικά με το δάνειο του Πολάκη. Πού είναι όλοι αυτοί οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων και δε λέω για μένα αλλά για να υποστηρίξουν τα δικαιώματα της οικογένειάς μου; Βγαίνει μία διαρροή και λέει ότι πήρα παράνομο δάνειο και βγαίνει η τράπεζα και λέει ότι το πήρα νόμιμα.

Και βγαίνουν μετά Πορτοσάλτε, Παπαναγιώτου, διαβόλοι, τριβόλοι, όλοι αυτοί που τα έπαιρναν από το ΚΕΕΛΠΝΟ,… Βεβαίως και πήρα τον κ. Στουρνάρα… Λέω πολύ καλά τα κάνετε κ. Στουρνάρα μου αλλά μιας και λειτουργείτε ως ανεξάρτητη θεσμικά αρχή κάντε έλεγχο στα δάνεια και μιας σειράς άλλων προσώπων, πολιτικών κλπ.», είπε ο κ. Πολάκης.

Στη συνέχεια τόνισε: «Τριάντα τρία εκατομμύρια έχει το «Πρώτο Θέμα» και πρέπει να είναι από την Τράπεζα Πειραιώς απαιτητά εδώ και έναν χρόνο. Δεν τον ενδιαφέρουν αυτά τα δάνεια τον ανεξάρτητο τραπεζίτη, τα δάνεια των πολιτικών προσώπων; (Να το χεράκι πάνω. Κουνήθηκε το playmobil! σχολίασε με αιχμή για τον Άδωνη Γεωργιάδη) Βγαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει ότι όλα έχουν γίνει νομότυπα αλλά βέβαια ότι δάνειο έχω πάρει μόνο εγώ…

Τα υπόλοιπα είναι απλά για να έχουν να λένε όλοι αυτοί οι παπαγάλοι… αλλά έρχεται η ώρα που θα αποδοθούν ευθύνες, που θα τελειώσουν τα πορίσματα… Δεν μπορεί ο κ. Στουρνάρας να χρησιμοποιεί τη θεσμική του ιδιότητα για να προχωράει στη σπίλωση της προσωπικότητάς του αλλά το κάνει επειδή έχω συμβάλει στην αποκάλυψη του σκανδάλου του ΚΕΕΛΠΝΟ που ήταν εμπλεκόμενος αυτός και η γυναίκα του…»


Ο κ. Πολάκης διέψευσε κατηγορηματικά ότι ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει το περιεχόμενο αυτής της συνομιλίας.

Λίγο νωρίτερα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ) είχε τονίσει από βήματος ότι «η δικαιοσύνη παρακολουθεί αμήχανη και η κυβέρνηση προφανώς ταυτίζεται αφού καλύπτει πλήρως τις πράξεις του εκλεκτού στελέχους της». Σημείωσε επίσης ότι «κανείς δεν έκρινε επιβεβλημένο να κάνει κάτι» αλλά και πως η πράξη του δεν σχετίζεται με τα υπουργικά καθήκοντα και δεν καλύπτεται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (ΚΙΝΑΛ) έκανε λόγο για «αδιανόητη προς την κοινοβουλευτική δημοκρατία πράξη» επισημαίνοντας πως «έπρεπε να έχει αποδοκιμάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης και να έχει ήδη παρέμβει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου». Πρόσθεσε δε ότι  «μόνο σε καθεστώτα Όρμπαν και Μαδούρο μπορεί να απειλείται ο κεντρικός τραπεζίτης από έναν υπουργό με κουτσαβάκικες αντιλήψεις».

Σημειώνεται μάλιστα ότι διερεύνηση της καταγγελίας για ηχογράφηση της τηλεφωνικής συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον Διοικητή τη Τράπεζας της Ελλάδας, ζήτησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria