Λος Άντζελες: Απαγόρευση της γούνας από το 2021 - OlaDeka

Λος Άντζελες: Απαγόρευση της γούνας από το 2021

Το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης πώλησης και παραγωγής προϊόντων από γούνα εντός των ορίων του δήμου.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021 και θα απαγορεύει ρητά την πώληση προϊόντων και ενδυμάτων που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από γούνα και αξεσουάρ μόδας, όπως τσάντες, παπούτσια, καπέλα, ρούχα και κοσμήματα.

Νωρίτερα πέρυσι, το Σαν Φρανσίσκο απαγόρευσε επίσης την πώληση γούνας, ενώ άλλοι δήμοι στην Καλιφόρνια, όπως το Δυτικό Χόλιγουντ και το Μπέρκλεϊ, έκαναν το ίδιο.

Το σχέδιο ψηφίσματος για το ‘Fur Ban” (Απαγόρευση Γούνας) προωθήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο, Μπομπ Μπλούμενφιλντ, ο οποίος το παρουσίασε μαζί με τον συνάδελφό του, Πολ Κόριτζ και υποστηρίχθηκε επίσης από τον Μιτς Ο’ Φάρελ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες υποστήριξε τη σύνταξη σχεδίου απόφασης.

Ικανοποιημένος για την υιοθέτησή της ο Μπομπ Μπλούμενφιλντ τόνισε: «Aυτή η θλιβερή και απάνθρωπη πρακτική πρέπει να τελειώσει και σήμερα είπαμε δυνατά και ξεκάθαρα ότι η γούνα δεν θα έχει μέλλον στο Λος Άντζελες. Είμαι περήφανος που η πόλη μας έκανε ένα τεράστιο βήμα για να τερματίσει την άσκοπη δολοφονία των ζώων, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση της τελικής εξάλειψης αυτής της άθλιας αγοράς».

Οι υποστηρικτές της εμπορίας γουναρικών δεν διαμαρτυρήθηκαν για την ψηφοφορία στο Λος Άντζελες, αλλά «εμφανίστηκαν πολλοί υπέρμαχοι της ευζωίας των ζώων», ανέφερε εκπρόσωπος του δημοτικού συμβούλου Πολ Κόριτζ στο WWD.

Η Nancy Daigneault, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γούνας, δήλωσε ότι το συμβούλιο δεν επέδειξε τη δέουσα προσοχή και ότι η πρόταση που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Προστασίας των Ζώων για την υποστήριξη της απαγόρευσης βασίστηκε σε ψέματα και ανακρίβειες που εμπεριέχονται σε άρθρο προπαγάνδας της οργάνωσης προστασίας των ζώων HSUS του 2009. «Παρουσιάσαμε μια αναλυτική οκτασέλιδη απάντηση στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά δεν λάβαμε πρόσκληση για συζήτηση», είπε.

Υποστήριξε ακόμα ότι η απαγόρευση θα αναγκάσει επιχειρήσεις που ήταν απολύτως νόμιμες, κάποιες από τις οποίες περνούσαν από γενιά σε γενιά στο Λος Άντζελες και έχουν συνεισφέρει σημαντικά σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις και οργανισμούς, να κλείσουν τις πόρτες τους χωρίς καμία αποζημίωση από τη δημοτική αρχή. «Αυτοί οι άνθρωποι θα χάσουν το εισόδημά τους. Οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους», είπε.

Η ψηφοφορία που διεξήχθη στο Λος Άντζελες ήταν ένα ακόμη βήμα προς την ικανοποίηση των στόχων των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, οι οποίοι ζητούν από τους σχεδιαστές μόδας να σταματήσουν τη χρήση γούνας. Οι Gucci, Versace, Michael Kors και Jimmy Choo έχουν δεσμευτεί ότι θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν γούνα στις συλλογές τους. Πιο πρόσφατα, ο οίκος Burberry αποφάσισε να αποκλείσει την αληθινή γούνα ξεκινώντας με την πρώτη συλλογή του Riccardo Tisci.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria