Κεντρική και Δυτική Μακεδονία χτυπά η «Ωκεανίς» - OlaDeka

Κεντρική και Δυτική Μακεδονία χτυπά η «Ωκεανίς»

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη, όπου χιονίζει από τις 5:30 το πρωί. – Αλυσίδες χρειάζεται σε ολόκληρη την ορεινή Χαλκιδική

Την Κεντρική Μακεδονία και κυρίως τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής χτυπάει αυτήν την ώρα η «Ωκεανίς», με πυκνή χιονόπτωση να σημειώνεται ακόμα και στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Ο χιονιάς επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη λίγο μετά τις 5:30 το πρωί του Σαββάτου και συνεχίζεται αμείωτα και με ιδιαίτερη ένταση μέχρι αυτήν την ώρα. Ωστόσο, βρήκε έτοιμο τον κρατικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα τα προβλήματα που προκλήθηκαν να είναι μέχρι στιγμής περιορισμένης έκτασης και αντιμετωπίσιμα. Τα περισσότερα εστιάζονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου λόγω της χαμηλής νέφωσης και των ισχυρών ριπών ανέμων δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθούν τέσσερα επιβατικά αεροπλάνα. Επίσης, σημειώνονται καθυστερήσεις στις αφίξεις πτήσεων.

Μέσα στην πόλη, αλλά και γύρω από τη Θεσσαλονίκη ολόκληρο το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό, αφού έχουν ρίξει αλάτι, όπου κρίνεται απαραίτητο, οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων, οι οποίες βρίσκονται από τα ξημερώματα σε επιφυλακή. Κλειστός παραμένει μόνο ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου, ένα σημείο με μεγάλη κατηφόρα και επικίνδυνες στροφές, σε αρκετό υψόμετρο, το οποίο κλείνει σχεδόν με την παραμικρή χιονόπτωση.

Μέσα στην πόλη δεν υπάρχει κανένας δρόμος κλειστός. Ωστόσο, εντοπίζονται σημεία με παγίδες, κυρίως στη βόρεια πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπου γλιστρούν αυτοκίνητα από το χιόνι και χρειάζεται προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς. Όπου σημειώνονται μποτιλιαρίσματα, επειδή εγκλωβίζονται αυτοκίνητα, επεμβαίνουν μικρές αλατιέρες των δήμων και η κυκλοφορία αποκαθίσταται.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και για τους πεζούς, αφού σε πολλά σημεία, σε ολόκληρη την πόλη, έχει πιάσει στα πεζοδρόμια μια λεπτή κρούστα χιονιού, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη για πτώσεις περαστικών. Η αγορά της πόλης λειτουργεί κανονικά, ωστόσο, σε σύγκριση με ένα Σάββατο με κανονικές καιρικές συνθήκες λιγότερα αυτοκίνητα αλλά και πεζοί κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης.

Κεντρική Μακεδονία

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη, ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας είναι ανοιχτό, ωστόσο υπάρχουν σημεία που είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ειδικότερα, κατά τον ίδιο αλυσίδες χρειάζονται σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της ορεινής Χαλκιδικής, καθώς και στους δρόμους που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα των νομών Ημαθίας και Πέλλας (Καϊμάκτσαλαν, Σέλι, Τρία – Πέντε Πηγάδια).

Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Λιβαδίων στο νομό Κιλκίς, αλλά και στην παλιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης, στο ύψος της Καστανιάς.
«Όποιοι θέλουν να κατευθυνθούν στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι απαραίτητο να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα ίδιο και για ολόκληρο το ορεινό δίκτυο της Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, την Αρναία και τις άλλες ορεινές περιοχές, Ολόκληρο το εθνικό δίκτυο στην Περιφέρειά μας είναι ανοιχτό, με εξαίρεση το δρόμο Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου. Με βάση τις προβλέψεις που μας έχουν δώσει μετεωρολόγοι, η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα και μετά θα επικρατήσει παγετός», είπε στο ethnos.gr o κ. Στεργιάδης.

Δυτική Μακεδονία

Ισχυρή χιονόπτωση σημειώθηκε από το πρωί και στη Δυτική Μακεδονία, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διάφορα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.
Ειδικότερα, αυτήν τη στιγμή αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σχεδόν σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, αλλά και σε αρκετά σημεία του νομού Γρεβενών, όπως στους δρόμους Γρεβενών – Τρικάλων και Δεσκάτης – Καλαμπάκας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria