Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗΣΟ - OlaDeka

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗΣΟ

Την γιορτή του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους ετοιμάζεται να γιορτάσει η Κορησός την προσεχή Κυριακή 10 Φεβρουαριου 2019.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως το χωριό Κορησός έχει ως πολιούχο τον Άγιο Χαράλαμπο, αφού κατά το 1840 επιδημία πανώλης έπληττε την Κωνσταντινούπολη και η παροικία Κορησιωτών της πόλης ζήτησαν τη χάρη από τον Άγιο Χαράλαμπο να τους προστατέψει με αποτέλεσμα να μείνουν ανέπαφοι από την επιδημία αυτή. Από τότε οι Κορησιώτες γιορτάζουν τη μνήμη του με τιμή και μεγαλοπρέπεια όπου κι αν βρίσκονται με επίκεντρο την Κορησό.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ στην κεντρική πλατεία του χωριού με ώρα έναρξης 07:30π.μ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί διανομή σταριου (ως γλύκισμα) στους παρευρισκόμενους στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Εν συνεχεία οι κάτοικοι θα επισκεπτούν την οικία της τέως Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος-Καθαριότητος κ. Αντωνίου Μαλαματής που φιλοξενεί φέτος τον Άγιο όπως απαιτεί το παραδοσιακό έθιμο για να κεραστούν και να αποδώσουν τα χρόνια πολλά.

Θεμελης Αναστάσιος Γραμματέας του Συλλόγου Αγίου Διονυσίου Κορησού

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria