Επάγγελμα αντιδήμαρχος - OlaDeka

Επάγγελμα αντιδήμαρχος

του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου

Είχα πει ότι θα γράψω κάποια άρθρα για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.Το γιατί τα γράφω το αφήνω στην κρίση σας. Παρακαλώ όμως αυτοί που κάνουν κριτική εξυπηρετώντας κάποιους να απαντούν επί της ουσίας. Να γράψουν επώνυμα την δική τους διαφωνία. Το κυριότερο να αντιπαρατεθούν επί της ουσίας.
Πάμε λοιπόν για το θέμα. Ο νομοθέτης σκέφτηκε και έδωσε την δυνατότητα στους δημάρχους να ορίζουν έμμισθους αντιδημάρχους.Δεν θα αναλύσω εδώ γιατί και πως αν είναι δίκαιο αν παίρνουν λίγα ή πολλά αν…Δέχομαι ότι αφού ασχολούνται πέρα από τον λίγο χρόνο των δημοτικών Συμβούλων έχουν και λόγο να πληρώνονται. Ως εδώ καλά.
Έλα όμως που αυτό παραμένει σαν το κύριο κίνητρο κατάρτισης συνδυασμών. Οι επικεφαλής ψάχνουν υποψηφίους συμβούλους αλλά αυτοί βλέπουν τον εαυτό τους σαν υποψήφιοι αντιδήμαρχοι. Οι επικεφαλής μη μπορώντας να αντισταθούν υπόσχονται ότι εφόσον εκλεγείς θα αξιοποιηθείς. Αποτέλεσμα. Το κίνητρο για τον ίδιο είναι μεγάλο τρέχει παρακαλά εξυπηρετεί. Γνωρίζει αν εκλεγεί θα έχει σίγουρα μία θητεία. (ένας κυνικός έλεγε ότι μια θητεία είναι ένα αυτοκίνητο,δεν θα το χάσω).Θα εφαρμοστεί το λεγόμενο ροτέϊσιον στο ποδόσφαιρο. Όλοι χρησιμοποιούνται κυκλικά! Άρα ο δήμαρχος είναι δέσμιος των υποσχέσεων και ενώ θα έπρεπε να δει και να εξετάσει ποιος μπορεί,ποιος είναι ο καλύτερος,αν γνωρίζει αν..α..αν.., είναι αναγκασμένος να τον ορίσει κάπου αντιδήμαρχο. Που; Όπου βολεύει η κατάσταση! Και αν δεν κατέχει; Δεν μπορεί; Τι γίνεται; Μμμμ…
Γεννάται λοιπόν το ερώτημα. Ποιος είναι ο ρόλος του δημάρχου. Να γίνει απλά «τροχονόμος» των προσωπικών φιλοδοξιών; Ο κόσμος τον ψηφίζει προφανώς για να έχει την κύρια ευθύνη ο ίδιος και να ορίσει τους αντιδημάρχους υπό την καθοδήγησή του,να τους ελέγχει να τους παρακινεί να τους καρατομεί εάν και εφόσον δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους.
Δυστυχώς το σύστημα έχει εκφυλιστεί και αντί αυτών να έχουμε διαστρέβλωση της αρχικής ορθής κατά την γνώμη μου συνένωσης δήμων για να μπορέσουμε να περάσουμε στην σύγχρονη εποχή και στις ανάγκες της. Αποτέλεσμα . Όλοι έχουν παράπονα ,όλοι ανησυχούν ο δήμος έχει μεγάλα θέματα , οι πολίτες αμφιβάλλουν ,είναι δύσπιστοι,άλλοι υπονομεύουν επί δικαίων και αδίκων τον δήμαρχο για να διευκολυνθούν για να γίνουν αυτοί οι επόμενοι ! ,οι δήμαρχοι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν δεν μπορούν ή δεν θέλουν(;) με τους πολίτες και να τους εξηγήσουν απλά το τι μπορούν τι δεν μπορούν ,γιατί το ένα γιατί το άλλο!
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε!

Βασίλης Κωνσταντίνου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria