Ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και για τη δημιουργία περισσότερων από 200 θέσεων απασχόλησης - OlaDeka

Ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και για τη δημιουργία περισσότερων από 200 θέσεων απασχόλησης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συμφωνίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη και του προέδρου του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και

Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) Φ.Θ. Αλγιανάκογλου, ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης των δράσεων στήριξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 της Δυτικής Μακεδονίας.
Η συμφωνίας υπεγράφη τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε για τις Δράσεις «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας για τους τομείς Μεταποίηση και Εμπόριο –Εστίαση- Εκπαίδευση».


Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά στη διαχείριση από τον ΕΦΕΠΑΕ των δράσεων στήριξης των επιχειρήσεων, συνολικού προϋπολογισμού 24,2 εκ € του Ε.Π. Π.Δ.Μ. 2014-2020. Με έμφαση στους τομείς της Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3), στις Δράσεις ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας των ΜΜΕ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στη βελτίωσης των δεξιοτήτων και των επαγγελματικών προσόντων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις, αλλά και στην ενίσχυση της Κοινωνικής Οικονομίας.


Με την Επιχειρησιακή Συμφωνία ολοκληρώνονται οι διαδικασίες επιλογής ΕΦΔ, οι οποίες δρομολογήθηκαν με σταθερές και συστηματικές ενέργειες και αναμένεται άμεσα η έκδοση προσκλήσεων για την ενίσχυση υφιστάμενων και υπό σύσταση ΜΜΕ και ΠΜΕ επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς της Έξυπνης Εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αυτές αφορούν στη στήριξη περισσότερων από 200 επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία με τη δημιουργία ανάλογων θέσεων εργασίας.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην ενημερωτική εκδήλωση τόνισε πως:

« Η σημερινή μέρα είναι ένα αποτέλεσμα μια μακράς και σταθερής διαδρομής. Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο. Υιοθετεί μια στρατηγική με ένα πλαίσιο δράσεων η οποία εστιάζεται σε τομείς που ενδιαφέρουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων ή βελτιωμένων προϊόντων και υπηρεσιών και παράγουν νέα γνώση, ενώ υποστηρίζουν μεταξύ άλλων τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτικών σε διάφορους τομείς. Παράλληλα με τη λειτουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας, το οποίο αποτελεί έναν καινοτόμο θεσμό με σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της Περιφέρειας και ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης σε πολλά επίπεδα, η Περιφέρειά μας ισχυροποιείται απέναντι σε υφέσεις και διαρθρωτικές μεταβολές και δημιουργούνται νέες και βιώσιμες θέσεις απασχόλησης.»

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria