Έγραψε ιστορία η «Δόξα» Αμπελοκήπων, προκρίθηκε για πρώτη φορά σε Τελικό Κυπέλλου, μετά το «μπαμ», 1-3 με ανατροπή στον Γράμμο Μαυροχωρίου!!! - OlaDeka

Έγραψε ιστορία η «Δόξα» Αμπελοκήπων, προκρίθηκε για πρώτη φορά σε Τελικό Κυπέλλου, μετά το «μπαμ», 1-3 με ανατροπή στον Γράμμο Μαυροχωρίου!!!

Ιστορική ημέρα η 13η Φεβρουαρίου για την Δόξα Αμπελοκήπων. Οι μαυραετοί, μετά από έξι αποτυχημένες προσπάθειες σε ημιτελικούς κυπέλλου, κατάφεραν σήμερα να σπάσουν αυτήν την κακοδαιμονία και να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά στην 58χρονη ιστορία τους την συμμετοχή τους σε Τελικό Κυπέλλου.
Η ομάδα των Αμπελοκήπων πήγε σήμερα κόντρα σε όλα τα προγνωστικά στον εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Γράμμο Μαυροχωρίου. Οι γηπεδούχοι με έξι συμμετοχές σε τελικούς κυπέλλου, τρεις κατακτήσεις, θετική προϊστορία, μεγάλη βαθμολογική διαφορά στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, και παρότι προηγήθηκαν στο σκορ 1-0, ήταν τραγικοί, και «πλήρωσαν» την υπεροψία τους γνωρίζοντας, την ήττα με σκορ 1-3 και ταυτόχρονα τον αποκλεισμό από  τον 41ο Τελικό Κυπέλλου REMAX Kley ΕΠΣ Καστοριάς.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Δημήτρη Ζαρογιάννη με την σημερινή της εμφάνιση απέδειξε ότι αδικείται από την βαθμολογική θέση (τελευταία) που κατέχει στο πρωτάθλημα και πήρε παλικαρίσια μία ιστορική νίκη-πρόκριση. Ένα όνειρο ετών για τους μαυραετούς έγινε πραγματικότητα, καθώς για πρώτη φορά θα δώσουν το παρών σε Τελικό Κυπέλλου.


Μία μεγάλη νίκη που συνοδεύτηκε από σπουδαία εμφάνιση, την οποία και όλοι οι παίκτες αφιέρωσαν στον γιο του συμπαίκτη τους Ιορδάνη Ντίμτσιο, που πριν 1,5 χρόνο σε τρυφερή ηλικία έφυγε από τη ζωή. Και αυτό, το είχαν υποσχεθεί από τότε, ότι σύντομα θα πάμε σε τελικό κυπέλλου.Η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των μαυραετών που πανηγύρισαν σαν να… κατέκτησαν τον τίτλο.

Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσιμόπουλου, παίκτες, παράγοντες, προπονητής και φίλοι της Δόξας Αμπελοκήπων έγιναν ένα κουβάρι, συγκινημένοι και ενθουσιασμένοι, πανηγυρίζοντας την τεράστια και ιστορική στιγμή της ομάδας, που αποτελεί άλλωστε και την κορυφαία στην 58χρονη ιστορία της, ενώ το γλέντι συνεχίστηκε αργότερα σε καφετέρια του χωριού.

Στο 9′ ο Καραμήτρος με σέντρα – σουτ και λάθος του τερματοφύλακα άνοιξε το σκορ 1-0

Αντίθετα, στο στρατόπεδο του Μαυροχωρίου επικρατούσε μεγάλη στεναχώρια και απογοήτευση για την τελική έκβαση του αποτελέσματος. Οι κυανόλευκοι, που βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι αποκλείστηκαν από τον τελικό και μάλιστα στην έδρα τους από την τελευταία στην βαθμολογία ομάδα των Αμπελοκήπων.

 Στο 10′ ο Ζυγούρας με υποδειγματικό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1

Στο αγωνιστικό μέρος, οι γηπεδούχοι παρότι άνοιξαν νωρίς το σκορ, σε γενικές γραμμές η εμφάνισή τους ήταν αποκαρδιωτική. Χωρίς ψυχή και πάθος και με ανορθόδοξο τρόπο προσπάθησαν να αναπτυχθούν στο παιχνίδι, ενώ αντίθετα, οι μαυραετοί έδειχναν αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.  Ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους και  επικράτησαν δίκαια, και σίγουρα αυτή η νίκη θα τους δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια στους αγώνες πρωταθλήματος.


Στο 52′ ο Βάμβας με κοντινό σουτ, έβαλε την Δόξα στη θέση του… οδηγού

Ο Γράμμος άνοιξε το σκορ μόλις στο 9’ με σέντρα σουτ του  αρχηγού Δημήτρη Καραμήτρου, γκολ-δώρο του νεαρού τερματοφύλακα Τερζίδη. Γκολ που δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν, αφού στην επόμενη φάση, μετά από λάθος της άμυνας, ο Ζυγούρας με υποδειγματικό τρόπο ισοφάρισε σε 1-1.
Άγχος, νευρικότητα και φλυαρία ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στους παίκτες των γηπεδούχων, αφού δεν μπόρεσαν  να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία.

Αντίθετα, όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο περισσότερο γινόταν επικίνδυνη η ομάδα των Αμπελοκήπων, η οποία στο 52’ με σουτ του Χρυσού Βάμβα πήρε το προβάδισμα στο σκορ 1-2, ενώ την μεγάλη νίκη σφράγισε στο 64’ με έξοχο πλασέ ο Λάζαρος Τρυφόπουλος, που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.


Στο 64′ ο Τρυφόπουλος με έξοχο πλασέ κλείδωσε την ιστορική νίκη-πρόκριση των Αμπελοκήπων 

Η ομάδα των Αμπελοκήπων θα αντιμετωπίζει στον φετινό Τελικό τον νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι του β’ ημιτελικού μεταξύ των ομάδων Μ.Α. Καλλιθέας – Ομόνοιας Βογατσικού, ματς που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου.

Πηγή
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria