O «Αφρικανός» με την Ελληνική Σημαία στο συλλαλητήριο είναι από τη Νάουσα! - OlaDeka

O «Αφρικανός» με την Ελληνική Σημαία στο συλλαλητήριο είναι από τη Νάουσα!

Γράφει ο ίδιος στο προφίλ του: «Είστε τόσο ηλίθιοι όλοι σας γνήσιος ορθόδοξος χριστιανός είμαι Μακεδόνας γνήσιος απόγονος του Μέγα Αλεξάνδρου γεννημένος το 1973 από Έλληνες γονείς γέννημα θρέμμα Ναουσαίος…»

FAKE NEWSΜετά το χθεσινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και σε ηλεκτρονικά δημοσιεύματα, οι εικόνες ενός μελαμψού άνδρα με Ελληνική Σημαία, να συγκρούεται με άνδρες των ΜΑΤ. Η διαπίστωση κάποιων εξ αυτών ήταν πως ο εικονιζόμενος, δεν είναι Έλληνας, αλλά αφρικανικής καταγωγής, και η παρουσία του στο συλλαλητήριο δεν ήταν για να διαμαρτυρηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά για να δράσει ως «παρακρατικός».

Σχετικά δημοσιεύματα, είδαμε μεταξύ άλλων στο protothema.gr.

Κάποια άλλα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και ιστολόγια όπως το makeleio.gr, τo pronews.gr, το infognomonpolitics.blogspot.com κτλ, πήγαν τον ισχυρισμό ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για άτομο από την Αφρική, που ήταν «βαλτός» για να προκαλέσει φασαρία.

Περίπου ανάλογη θέση φαίνεται να υιοθετεί ο Κυριάκος Βελόπουλος:

Κυριάκος Βελόπουλος Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ@velopky

Αυτός είναι ο φασίστας ο Έλληνας ;Μάλλον η ηλιοθεραπεία του καλοκαιριού ΦΤΑΙΕΙ; ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ! @ellinikilisi

19 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Όσον αφορά τις εικόνες που έγιναν viral στα κοινωνικά δίκτυα, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το παρακάτω meme που κυκλοφόρησε στο Facebook, του γνωστού εθνικιστικού χώρου:

Κοιτάζοντας όμως πιο προσεκτικά τα σχόλια, είδαμε έναν Έλληνα χρήστη του Facebook, να ισχυρίζεται πως αυτός είναι ο εικονιζόμενος άνδρας:

Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες στο προφίλ του χρήστη με το όνομα «Δημήτρης Ανθρακέας», διαπιστώσαμε ότι έχει αναρτήσει σχετική εικόνα, τραβηγμένη λίγο μετά τη σύγκρουση του με τα ΜΑΤ, στην οποία υπάρχουν σχόλια από δυο συγγενικά του πρόσωπα, που τον αναγνωρίζουν:

Επιπλέον, από δημόσια αναρτημένη εικόνα που βρήκαμε στο προφίλ του κ. Ανθρακέα στο Facebook, διαπιστώνουμε καταπληκτική ομοιότητα με τον «αφρικανό» (όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς), που συμμετείχε στα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Ο εικονιζόμενος ονομάζεται Δημήτριος Ανθρακέας και κατάγεται από τη Νάουσα. Επικοινωνήσαμε μαζί του και μας επιβεβαίωσε πως αυτός είναι που συνεπλάκη με τους αστυνομικούς στο Σύνταγμα.

Από την παραδοχή του ίδιου του ανθρώπου που εικονίζεται στις σχετικές φωτογραφίες, αλλά και την ιδιαίτερη ομοιότητά του με το άτομο που συμμετείχε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, γίνεται κατανοητό πως ουδέποτε υπήρξε «Αφρικανός» στη συμπλοκή με τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria