Τέλη κυκλοφορίας: Νέα παράταση από το υπουργείο - OlaDeka

Τέλη κυκλοφορίας: Νέα παράταση από το υπουργείο

Τέλη κυκλοφορίαςΠαράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων, που έληγε σήμερα, μέχρι τέλος Ιανουαρίου, δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική υπουργική απόφαση πρόκειται να υπογραφεί από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Προϋπόθεση είναι η πληρωμή των τελών να γίνει στις ΔΟΥ.

«Τσουχτερά» τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν πληρώσει

Όσοι δεν έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα θα πρέπει να το κάνουν άμεσα διαφορετικά τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν είναι «τσουχτερά».

Εκείνοι που δεν θα πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα καταβάλουν πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Γι’ αυτήν την οφειλή ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει, ύστερα από έναν μήνα, με την πάγια ρύθμιση σε 24 δόσεις, αλλά η βεβαιωθείσα οφειλή επιβαρύνεται με τους προβλεπόμενους τόκους.

Ωστόσο, έως και την οριστική εξόφληση του ποσού ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα του.

Δηλαδή, για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του οχήματος δεν αρκεί η βεβαίωση των τελών ή η υπαγωγή τους σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ολοσχερώς η οφειλή.

Περισσότερα έσοδα στα ταμεία του Δημοσίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολιγοήμερη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2019 διευκόλυνε μεν χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι το είχαν αφήσει για την τελευταία στιγμή, αλλά έφερε και περισσότερα έσοδα στα ταμεία του Δημοσίου.

Πάνω από 110 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας τις τελευταίες ημέρες ανεβάζοντας έτσι τα συνολικά έσοδα πάνω από τα 1,15 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι πολλοί φορολογούμενοι επέλεξαν και φέτος να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους για να γλιτώσουν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το τεκμήριο αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών.

Για όσους έχουν ήδη θέσει το αυτοκίνητό τους σε ακινησία ή σκοπεύουν να το κάνουν ποντάροντας στο γεγονός ότι μπορεί να τις πάρουν πίσω λίγο αργότερα -στη διάρκεια του έτους για ένα μήνα ή τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του 2019- θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το μέτρο αυτό δεν ισχύει για το τρέχον έτος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria