Συνεχίζει το εσωκομματικό σφυροκόπημα το φιλο-Σαμαρικό antinews: «Α λα καρτ ο πατριωτισμός της ΝΔ» - OlaDeka

Συνεχίζει το εσωκομματικό σφυροκόπημα το φιλο-Σαμαρικό antinews: «Α λα καρτ ο πατριωτισμός της ΝΔ»

Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν πολλές αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις κατά εκείνων που πιστεύουν ότι και η ΝΔ έχει ευθύνες για το έγκλημα του Μακεδονικού. Λες και κάποιοι τώρα ανακάλυψαν την πυρίτιδα, λες και όλα τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν ευθύνες για εδώ που φτάσαμε.

Εντάξει, έπρεπε να υπάρχει η προδοτική Αριστερά του Τσίπρα για να ολοκληρώσει την προδοσία, αλλά τί έγινε τα προηγούμενα χρόνια; Πώς φτάσαμε να λέμε ότι «εντάξει, και η σύνθετη ονομασία είναι καλό πράγμα;»

Ποιοι ήταν αυτοί που επέτρεψαν επί τόσες δεκαετίες να μας εμπαίζουν οι σκοπιανοί και να μας απειλούν οι «σύμμαχοι» ότι αν δεν δεχτούμε αυτό που μας σερβίρουν θα μας κάνουν ντα;

Που ήταν η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ να κάνει δημοψήφισμα δεσμευτικό πριν από μερικά χρόνια που θα έχει ένα και μόνο ερώτημα: «Θέλετε να χρησιμοποιούν άλλοι το όνομα της Μακεδονίας;»

Για δε μας απαντούν αυτοί που σήμερα ως κλαίουσες παρθένες λένε ότι ξεπουλήθηκε το όνομα; Γιατί δεν μας λένε αν π.χ. ο Καραμανλής είχε πάει το 2008 σε δημοψήφισμα κανείς δεν θα τολμούσε σήμερα να κάνει διαπραγμάτευση; Κανένας Κοτζιάς και κανένας Τσίπρας δεν θα έβγαινε στις Πρέσπες να υπογράφει παλιόχαρτα.

Εδώ και μερικές ημέρες -κατόπιν διαρροών βεβαίως- ακούγαμε ότι θα… μιλήσει ο Καραμανλής. Ότι δεν θα μιλήσει ζωντανά, ούτε από το βήμα της Βουλής που έχει να πατήσει 10 ολόκληρα χρόνια, ούτε από το περιστύλιο. Τελικά επέλεξε να… μιλήσει μέσω ανακοίνωσης.

Μα είμαστε με τα καλά μας; Σε ένα μείζον εθνικό θέμα να ασχολούμαστε αν θα μιλήσει και πότε το ιερό τοτέμ της Νέας Δημοκρατίας; Τα αυτονόητα δηλαδή; Εντάξει δεν περιμέναμε από τον Σημίτη να μιλήσει ή από τον Γ. Παπανδρέου. Αλλά από τη στιγμή που δεν μίλησε τώρα ο Καραμανλής που χειρίστηκε το θέμα πότε θα μιλήσει;

Και πότε επιτέλους θα μας εξηγήσει πώς στενοί του συνεργάτες όπως ο Παυλόπουλος, ο Παπαγγελόπουλος, η Παπακώστα συμβάλλουν στην προδοσία της Μακεδονίας; Θα μας πει επιτέλους ότι τους καταδικάζει κι ότι δεν θέλει να έχει καμιά σχέση μαζί τους γιατί προδίδουν τη χώρα τους;

Ναι, έχει διαχρονικές ευθύνες η ΝΔ που εξέθρεψε στους κόλπους της τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος έχει πάθει «Παυλόπουλο» και δεν μιλάει για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Έχει ευθύνες γιατί κάνει μάχες χαρακωμάτων αλλά και γιατί δεν έχει τη δύναμη να ξεσηκώσει τον κόσμο.

Έχει ευθύνες για όλη αυτή την ανοησία με την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης. Τη μια ημέρα διέρρεαν ότι θα την κάνουν και την άλλη την άφησαν στην άκρη. Είναι αυτή εικόνα κόμματος που θέλει να αναλάβει την εξουσία; Στο κάτω – κάτω, ας πούμε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε μετά την ψήφιση της συμφωνίας.

Τολμά όμως να πει σε όλο τον κόσμο «δεν αναγνωρίζω τη συμφωνία των Πρεσπών ακόμη κι όταν γίνω κυβέρνηση;»

Δεν τολμά γιατί ο αμερικανός χωροφύλακας παραφυλάει και η ΝΔ τρέμει.

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η ΝΔ είναι πατριωτικό κόμμα. Κανείς δε λέει το αντίθετο. Όπως και κανείς δεν μπορεί να μην πει ότι τις βασικές ευθύνες για όλη αυτή την κατάσταση τις έχουν οι Έλληνες πολίτες με τις επιλογές τους.

Δεν μπορούμε όμως να κλείνουμε τα μάτια και σε όσα βλέπουμε. Δεν μπορεί να είναι ο πατριωτισμός α λα καρτ και όποτε μας συμφέρει ή όποτε οι «σύμμαχοι» μας το επιτρέπουν.

Δεν βλέπουν αυτοί που αντιδρούν ότι ο Μητσοτάκης θα ανακουφιστεί απόψε που θα βρεθούν οι 151 να ψηφίσουν χωρίς αυτός να λερώσει τα χέρια του;

Και δεν βλέπουν ότι υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα αντίστασης που δεν έπαθαν δα και τίποτε; Κάποιος κάποτε είχε πει ότι πήρε χώρα και δεν θα παραδώσει επαρχία, ας παραδειγματιστούν όλοι.

Το αποτέλεσμα βεβαίως είναι ένα. Η συμφωνία θα περάσει και κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει. Θα μπορούσε ο λαός αν κατέβαινε μαζικά την Κυριακή. Αν αντί για 200 ή 500 χιλιάδες ήταν 2 εκατομμύρια. Δεν κατέβηκε… άντε γεια και Μακεδονία ξακουστή του Ζάεφ η χώρα.

Όσο για εκείνους που λένε ότι μόνο ο Καμμένος λειτουργεί πατριωτικά ένα τους λέμε. Ας πάνε να πάρουν τα χάπια τους γιατί έχουν πάθε βέρτιγκο. Ο Καμμένος είναι χειρότερος κι από τους Συριζαίους που ψηφίζουν σήμερα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria