Σκάνδαλο Novartis: Βρήκαν λογαριασμό υπουργού - OlaDeka

Σκάνδαλο Novartis: Βρήκαν λογαριασμό υπουργού

Oι εισαγγελικές αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο από το εσωτερικό της Novartis

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis. Οπως αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Kontranews εντοπίστηκε λογαριασμός πρώην υπουργού με ύποπτες διαδρομές χρήματος. Επίσης, οι εισαγγελικές αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο από το εσωτερικό της Novartis το οποίο χαρακτηρίζουν εξόχως αποκαλυπτικό.

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που έρχονται τόσο από την άλλη όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα από το FBI, όσο και από τις ελληνικές δικαστικές αρχές που ερευνούν το σκάνδαλο, κάνουν λόγο για ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις. Που σημαίνει ότι θα ασκηθούν διώξεις πολύ σύντομα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως αυτό θα γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου ή τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, αφού θα έχουν δέσει οι εισαγγελείς πλήρως και ολοκληρωμένα την υπόθεση.

Πάντως, οι διώξεις δεν πρόκειται να έρθουν πριν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Το τελευταίο αναμένεται να γίνει ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Ηδη το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή το Σάββατο το πρωί.

Εξελίξεις είχαμε και σε δικαστικό επίπεδο. Η άρνηση του Αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή να παραλάβει το λογαριασμό που του έδινε το FBI κατά τη συνάντηση που είχαν στη Βιέννη τον προηγούμενο μήνα, προκάλεσε την απαλλαγή του από την υπόθεση της Novartis.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η άρνηση προκάλεσε την οργή και του FBI. Ο λόγος που ο Αντεισαγγελέας αρνήθηκε να παραλάβει το στικάκι από τους Αμερικανούς ήταν νομικός. Οπως ισχυρίστηκε δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχεία, γιατί αποκτήθηκε με σύννομο τρόπο. Ομως, για υποθέσεις διαφθοράς, είπαν άλλοι νομικοί κύκλοι, όπως αυτή της Novartis, επιτρέπεται η χρήση τέτοιου αποδεικτικού υλικού.

Στη θέση του Ιωάννη Αγγελή στην εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία χειρίζεται αυτή την εποχή σημαντικότατες υποθέσεις μεταξύ των οποίων οι υποθέσεις Novartis, KEΕΛΠΝΟ και άλλες, τοποθετήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος

Πάντως, οι εξελίξεις αναμένεται να είναι καταιγιστικές…

200119-KONTRANEWS

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria