ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙΑ - OlaDeka

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για την ταλαιπωρία που βιώνει ο λαός και οι εργαζόμενοι του Νομού Καστοριάς τις τελευταίες ημέρες  με τον ολικό παγετό και ιδίως σήμερα με την επέλαση του χιονιά .

Αποτελεί θράσος να ζητάνε υπομονή από τον λαό της περιοχής και να πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο για το ποιος έχει την ευθύνη για τον αποχιονισμό.

Το χιόνι που έπεσε ανέδειξε για άλλη μια φορά την έλλειψη θωράκισης της πόλης απέναντι σε καιρικά και φυσικά φαινόμενα, τα οποία μάλιστα μόνο ξαφνικά δεν ήταν, αφού είχαν προαναγγελθεί εδώ και μέρες και ενώ δήλωναν ότι υπάρχει προετοιμασία και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η σημερινή εικόνα όπως και αυτή των προηγούμενων ημερών ήταν ικανή για να ξετινάξει τα περί ετοιμότητας με τον πρώτο μεταμνημονιακό χειμώνα να βρίσκει αντιμέτωπο τους κατοίκους με σοβαρά προβλήματα.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν δυσκολία στις μετακινήσεις τους. Πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στο επαρχιακό δίκτυο αλλά ακόμη και στους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης της Καστοριάς , κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στους εργαζομένους να κινηθούν από και προς τις δουλειές τους .

Από την άλλη οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων εργάζονται με τα μέσα που έχουν. Είτε είναι στη θέση του συντονιστή , είτε είναι χειριστές μηχανημάτων δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας , με μηχανήματα πολλών ετών και ακατάλληλα πολλές φορές για να αντιμετωπίζουν όλες τις έκτακτες καταστάσεις.

Δεν είναι της μοίρας γραφτό η ταλαιπωρία του λαού. Τα φυσικά φαινόμενα θα έρχονται και θα επανέρχονται με οποιαδήποτε ένταση. Το ζήτημα είναι αν η ουσιαστική τους αντιμετώπιση βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες της τοπικής και της κεντρικής κρατικής διοίκησης.

Δήμος , Περιφέρεια αλλά και η σημερινή κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Όσο συνεχίζεται η πολιτική που υποτάσσεται στην λογική κόστους – οφέλους τόσο θα μεγαλώνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Όσο εφαρμόζεται η πολιτική που σχεδιάζει την οικονομία της χώρας με βάση το κέρδος των λίγων τόσο δεν θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Αυτήν την πολιτική πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα που δεν μπορούν να προμηθευτούν το πανάκριβο πετρέλαιο και ζουν μέσα στο κρύο.

Αυτή η πολιτική ευθύνεται για την έλλειψη υποδομών, προσωπικού και επάρκειας σε εξοπλισμό που θα αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις.

Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ , που διαχρονικά συνδιαμόρφωσαν και εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και η σημερινή των Συριζα Ανελ , που δέχεται και εφαρμόζει με τη σειρά της η Περιφερειακή Αρχή και οι Δημοτικές Αρχές στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας .

Ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, θα συνεχίσουμε με επιμονή να αναδεικνύουμε, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, την ανάγκη να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα και στους Δήμους του νομού οι λαϊκές ανάγκες που σχετίζονται με την επείγουσα θωράκιση της πόλης απέναντι σε όλα τα φυσικά φαινόμενα.

Τώρα, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης να τα διεκδικήσουν και να τα επιβάλουν με την οργανωμένη πάλη τους.

Να εξασφαλιστεί με όλα τα μέσα ο καθαρισμός των δρόμων.

Να εξασφαλιστεί πρωτίστως η ασφαλής πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας και στο νοσοκομείο με άνοιγμα των δρόμων προς αυτά και την κινητοποίηση κρατικών μέσων (μέσω τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης) σε ασθενείς και εργαζόμενους σ’ αυτά..

Το υπουργείο Εργασίας να ανακοινώσει άμεσα ότι οι εργαζόμενοι που αργούν ή δεν μπορούν να φτάσουν στη δουλειά τους μπορούν νόμιμα και χωρίς καμιά επίπτωση από τους εργοδότες να λείψουν από αυτή, χωρίς να θεωρηθεί άδεια. Οι Επιθεωρήσεις Εργασίας να ελέγξουν άμεσα σχετικές καταγγελίες από εργαζόμενους.

                                                                                                       9-1-2019

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria